Νέα επένδυση παραγωγής προψημένου γύρου πραγματοποιεί η θεσσαλική επιχείρηση κρεατοσκευσμάτων Papageorgiou Food Service (PFS) η οποία εδρεύει στο νομό Λάρισας.

Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στο 10ο χλμ. Λάρισας – Αμπελώνα, και αφορά μια πλήρως αυτοματοποιημένη και καθετοποιημένη μονάδα προψημένου γύρου χοιρινού και κοτόπουλου, σχεδόν έτοιμο προς κατανάλωση.

Η PFS διαθέτει σήμερα τρεις επιμέρους γραμμές, οι οποίες λειτουργούν αυτόνομα. Τη γραμμή παραγωγής θηλαστικών (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), πουλερικών (κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια), καθώς και εκείνη της θερμικής επεξεργασίας όπου παράγεται ο προψημένος γύρος.

Η ημερήσια παραγωγική δυνατότητα της επιχείρησης κατανέμεται ως εξής:

Γύρος 13.000 κιλά ανά οκτάωρο

Σουβλάκια 8.000 κιλά ανά οκτάωρο

Κρεατοσκευάσματα (μπιφτέκι - κεμπάπ) 7.000 κιλά ανά οκτάωρο

Η  εταιρεία, μαζί με το υποκατάστημα των Αθηνών, απασχολεί προσωπικό διακοσίων ατόμων.

Λ.Ε. (Με πληροφορίες από Γ. Νούλη, Ελευθερία)