Σε ποσοστό 80% μετρούν την πτώση των παραγγελιών και την είσοδο πελατών στα καταστήματά τους, για αγορές έτοιμου φαγητού, ψητοπωλεία της Λάρισας και καταστήματα με μαγειρεμένα φαγητά. Τα αίτια αυτής της πτώσης τα αποδίδουν σε πολλούς παράγοντες, σε έναν εκ των οποίων συγκλίνουν οι περισσότεροι. Κι αυτός είναι ότι “οι κάτοικοι συγκέντρωσαν πολλά αποθέματα τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και πλέον μαγειρεύουν στο σπίτι.”

Η μεγάλη συσσώρευση τροφίμων στα σπίτια και ο ελεύθερος χρόνος που αναγκαστικά απέκτησαν πολλοί Θεσσαλοί εργαζόμενοι τους έδωσε τη δυνατότητα να ετοιμάζουν οι ίδιοι φαγητό στο σπίτι και να μην αγοράζουν απέξω.

Την συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων τροφίμων στα σπίτια από τους καταναλωτές επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών νομού Λάρισας Ευάγγελος Ρίζος: “Αυτή την εποχή τα κρεοπωλεία δεν είχαν κίνηση λόγω της νηστείας: “Ξαφνικά από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο (14 Μαρτίου) τα κρεοπωλεία πλημμύρισαν από κόσμο, η ζήτηση τριπλασιάστηκε, σε βαθμό να μην μπορούν οι περισσότεροι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις ανάγκες”.

Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό πελατών που χάθηκε από το έτοιμο φαγητό είναι οι φοιτητές, ενώ υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι που δεν θέλουν να έχουν επαφή με ντελιβεράδες εν καιρώ πανδημίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου Ελευθερία)