Εγκλωβισμένος στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας βρίσκεται εδώ και 15 ημέρες ο Λαρισαίος αυτοκινητιστής, Τάκης Ζιάκας. Μαζί με άλλους 13 Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου, δεν μπορεί να εισέλθει στην Τουρκία από τον μεθοριακό σταθμό Ιμπραήμ Χαλίλ του Ιράκ, καθώς οι «γείτονες», σύμφωνα με ενημέρωσή τους, αρνούνται να τους δώσουν άδεια γιατί φοβούνται μην τυχόν οι οδηγοί έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Με βάση το γεγονός πως οι αυτοκινητιστές δεν έχουν άλλο τρόπο διαφυγής νιώθουν πως βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Βρίσκομαι στο σημείο 15 ημέρες» εξηγεί ο Λαρισαίος Τάκης Ζιάκας που έλκει την καταγωγή του από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Ξεφόρτωσε σίδερα στο Ιράκ και επέστρεφε στην Ελλάδα άδειος, όμως δεν πήγε το δρομολόγιο όπως το υπολόγιζε «Μας λένε πως φοβούνται για τον κορονοϊό αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Τους ζητήσαμε να μας εξετάσουν αλλά δεν θέλουν με τίποτα».

Γιώργος Ρούστας - Κώστας Γκιάστας Ελευθερία

* Επί του θέματος, με βάση την τελευταία ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΟΕ) Απόστολου Κενανίδη, οι Έλληνες οδηγοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Ιράκ στην Ελλάδα και για τα οχήματα τους υπάρχουν δύο σενάρια τα οποία βρίσκονται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.

Είτε θα τα οδηγήσουν Τούρκοι οδηγοί, από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, μέχρι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στους Κήπους, από όπου θα τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους, είτε θα τα οδηγήσουν άλλοι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι θα μεταβούν για τον σκοπό αυτό από τη χώρα μας στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, για να τα παραλάβουν.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr