Η παραδοσιακή στάση για τον ταξιδιώτη στο 2ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθήνας θα συνεχίσει να υπάρχει. Στη θέση του ιστορικού Τράβελ Στόπ που γκρεμίστηκε  θα εγκαινιαστεί σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, ένα από τα δύο Drive Thru εστιατόρια που δημιουργήσει στην Ελλάδα η MacDonald’s. Πρόκειται για τύπο εστιατορίου στην υπηρεσία του οδηγού τον οποίο, αν δεν θέλει να μπει στο κατάστημα, τον σερβίρουν στο αυτοκίνητο. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κατεβάσει το παράθυρο, να πληρώσει, και να παραλάβει το φαγητό που ζήτησε. Όπως στα διόδια.

Σύμφωνα με τον Victor Tedesco, τον επικεφαλής της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα της αμερικάνικης αλυσίδας γρήγορου φαγητού στην Ελλάδα, έχει δρομολογηθεί ήδη η λειτουργία συνολικά εννέα νέων εστιατορίων McDonald’s μέσα στην επόμενη τριετία, τα οποία θα δημιουργήσουν 250 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2018 σχεδιάζεται να ανοίξουν δύο νέα Drive Thru εστιατόρια, το ένα όπως προαναφέραμε στη Λάρισα και το άλλο στην Αθήνα, στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία και το μερίδιο αγοράς μας, έτσι αναζητάμε συνεχώς τα κατάλληλα σημεία για να λειτουργήσουμε εστιατόρια McDonald’sπου θα είναι εύκολα προσβάσιμα για τους πελάτες μας», επισημαίνει ο κ. Tedesco.

Παράλληλα με την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, η εταιρεία σκοπεύει να εμπλουτίσει την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της, προσθέτοντας υπηρεσίες όπως η εξυπηρέτηση στο τραπέζι (table service), βελτιωμένα kiosk αυτόματων παραγγελιών καθώς και ανανεωμένα και σύγχρονα μενού.

Συνολικά, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου 12 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια, τα οποία θα προστεθούν στα 13,5 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει ήδη στην Ελλάδα από το 2011, όταν ανέλαβε το Developmental License της McDonald’s για την χώρα μας.

Η πορεία των McDonald’s μετά την ανάληψη των ηνίων από την Premier Capital είναι διαρκώς ανοδική. Το 2017, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 29 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 16% ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 524.000 ευρώ. Ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η εικόνα τη φετινή χρονιά, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να «κλείσουν» με διψήφιο ποσοστό ανόδου – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Premier Capital plc ανήκει στον Μαλτέζο επιχειρηματία Victor Tedesco και διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s σε έξι χώρες (Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία).

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr