Δες πως το αδυνάτισμα ποδιών αποτελεί για όλες τις γυναίκες που προσέχουν την εμφάνισή τους ένα βασικό στόχο. Πολλές από αυτές ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα και μία σειρά από ασκήσεις, με σκοπό να δουν άμεση βελτίωση στη γενικότερη εικόνα των ποδιών τους. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς τα κάτω άκρα έχουν ξεχωριστή σημασία σε ό,τι αφορά ολόκληρη τη γυναικεία σιλουέτα.

Η γυμναστική αποτελεί έναν ακόμα καθοριστικό παράγοντα στο αποτελεσματικό αδυνάτισμα των ποδιών, με τους διατροφολόγους να κάνουν λόγο για 60% διατροφή και 40 % άσκηση. Οι αερόβιες ασκήσεις σε συνδυασμό με τις ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή των ποδιών, στους γλουτούς, στους έσω και έξω μηρούς, στα οπίσθια και στις γάμπες θεωρείται ο ιδανικός συνδυασμός.

Η αερόβια άσκηση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα, όσο χρειάζεται ο οργανισμός, ώστε να αρχίσει να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Το τρέξιμο, το ποδήλατο και το πολύ γρήγορο περπάτημα μπορούν να αλλάξουν τον σωματότυπο κάθε γυναίκας. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις, οι οποίες στοχεύουν σε συγκεκριμένες περιοχές όπως βαθιά καθίσματα, ψαλιδάκια, προβολές, αλλά και οι διατάσεις ποδιών.

Οι ειδικοί τονίζουν πως η πειθαρχία είναι απαραίτητη, εφόσον ο στόχος είναι το αποτελεσματικό αδυνάτισμα στα πόδια. Πρόκειται για μία δύσκολη περιοχή τόσο από θέμα εκγύμνασης, όσο και από θέμα συντήρησης των αποτελεσμάτων. Για αυτό χρειάζεται να ακολουθείτε σε καθημερινή βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και ασκήσεων, πάντα σε συνεργασία με ένα διατροφολόγο και έναν γυμναστή.