Δες πως η φύση πάντα έδινε λύσεις στον άνθρωπο. Από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι στα περισσότερα προβλήματα ασθενειών και παθήσεων προέρχονται από φυσικά στοιχεία. Το ίδιο ισχύει και για το αδυνάτισμα βότανα.

Οι υπερτροφές κερδίζουν καθημερινά έδαφος στην προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Προωθούνται περισσότερο από τα ΜΜΕ και ο κόσμος τις μαθαίνει, τις δοκιμάζει και σε μεγάλο ποσοστό υιοθετεί αυτόν τον τρόπο θεραπευτικής αγωγής.

Ας δούμε πως μας βοηθούν μερικές από αυτές. Το ιπποφαές συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Επιπλέον, έχει αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση. Η γύρη και ο βασιλικός πολτός επηρεάζουν θετικά το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, το νευρικό και το κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμούς μας. Περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες, αμινοξέα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το γαϊδουράγκαθο καθαρίζει το συκώτι και τονώνει τη λειτουργία του. Ο ιβίσκος συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθάει σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Η λουίζα και η τσουκνίδα είναι δύο από τα καλύτερα διουρητικά που προσφέρει η μητέρα φύση. Από κοντά και η πικραλίδα (ταραξάκο) που διευκολύνει την έκκριση της χολής.

Η σπιρουλίνα είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Περιέχει δεκάδες ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Θεωρείται το πληρέστερο συμπλήρωμα διατροφής.

Για όλα τα παραπάνω συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό. Αυτός θα σας ενημερώσει, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπερτροφές και θα σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία.