Δες εδώ πως το παιχνίδι είναι η αγαπημένη ασχολία των παιδιών. Σύμφωνα όμως με πρόσφατες μελέτες μπορεί να βοηθήσει και τους ενήλικες στο αδυνάτισμα και τη σύσφιξη ποδιών και του υπόλοιπου σώματος. Πολλοί γονείς που θέλουν να χάσουν τα παραπανίσια κιλά, μπορούν να επιλέξουν διάφορα παιχνίδια με τα παιδιά τους και να βγουν διπλά κερδισμένοι.

Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν κάποιο παιχνίδι ή κάνουν κάποιο άθλημα, σπάνια γίνονται παχύσαρκα, ακόμη και όταν μεγαλώσουν και σταματήσουν αυτήν την ασχολία σε τακτική βάση. Το σώμα τους έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και έχουν μπει οι σωστές βάσεις για μια πιο ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού.

Τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια αδυνατίζουν περισσότερο από ότι μια απλή άσκηση ή μια ώρα στο γυμναστήριο. Το θετικό με τα παιχνίδια είναι πως δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολύ χρόνο, ενώ μας θυμίζουν και τα παιδικά μας χρόνια.

Οι ειδικοί τονίζουν πως μόλις δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να «κάψουμε» αρκετές θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, με το ποδήλατο χάνουμε 190 θερμίδες, με το τραμπολίνο 100, με το κουτσό 215, με το χούλα-χουπ 83 και κάνοντας μικρά άλματα 135.

Ο τρόπος που παίζονται αυτά τα παιχνίδια κάνει τη διαφορά. Έχουν αρκετές εκρήξεις έντονης άσκησης, με αποτέλεσμα αυξάνουν κατακόρυφα τον μεταβολισμό και γυμνάζουν περισσότερα σημεία του σώματος από ότι οι απλές ασκήσεις σε ένα γυμναστήριο. Χρειάζεται όμως προσοχή για να μην παίζουμε ποτέ φαγωμένοι. Στα παραπάνω παιχνίδια μπορούμε να προσθέσουμε και το σχοινάκι.