Δες εδώ πως αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Ωστόσο για όσους θέλουν να μην πάει στράφι το αδυνάτισμα της άνοιξης και να μη χρειαστεί να υποβληθούν σε μια παρόμοια διαδικασία και την περίοδο του φθινοπώρου, πρέπει να τα συνδυάσουν.

Οι διατροφικές παγίδες της παραλίας και γενικότερα της υπαίθρου είναι πολλές και αρκετές φορές δυσκολεύουν ακόμη και τους πιο εγκρατείς. Η λύση είναι να πιστέψουμε πως μπορούμε να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να μην παρασυρθούμε από το τι κάνουν οι διπλανοί ή οι φίλοι μας.

Πολλές φορές μας δίνονται οι ευκαιρίες για να «κάψουμε» περισσότερες θερμίδες, όμως εμείς τις αφήνουμε να πάνε χαμένες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει συχνά και όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Το κολύμπι και συνδυασμός διάφορων ασκήσεων στα χέρια και τα πόδια κάτω από το νερό, είναι ένας εύκολος τρόπος για να συνδυάσουμε γυμναστική και ευχαρίστηση μέσα στη θάλασσα.

Για όσους δεν προτιμούν τις αθλητικές δραστηριότητες (ρακέτες, μπιτς βόλεϊ, κ.ά.), υπάρχει το περπάτημα στην άμμο.  Όσον αφορά στη δίαιτα μας, η πιο απλή μέθοδος που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα πλούσιο πρωινό (γάλα ή γιαούρτι, ψωμί ή δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, τυρί ή αυγό). Επιπλέον, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας μερικούς ξηρούς καρπούς ή λίγα μπισκότα και φρούτα για να τα καταναλώσουμε ως ένα ελαφρύ σνακ το μεσημέρι.

Όσοι θέλουν να φάνε και να ξεκουραστούν περισσότερο, μπορούν να επιλέξουν ένα τοστ ή μια ελαφριά σαλάτα. Τέλος, όσοι επιθυμούν να φάνε κάτι έξω πριν επιστρέψουν στο εξοχικό ή το ξενοδοχείο, η καλύτερη επιλογή είναι μια ψαροταβέρνα.