Το αδυνάτισμα μπορεί να γίνει πιο εύκολο. Αρκεί να προτιμήσουμε απλές και υγιεινές τροφές. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσουμε χρόνο στο μαγείρεμα και χρήμα στις αγορές τροφίμων. Αν μάθουμε να τρώμε υγιεινά, θωρακίζουμε τον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα αποκτούμε πιο σωστές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα μας συνοδεύουν και μετά το τέλος του διαιτητικού προγράμματος. Τα όσπρια είναι μια καλή επιλογή για όλες τις γυναίκες που θέλουν να πετύχουν σύσφιξη γλουτών https://www.mamacorner.gr/cat/susfiksi-gloutwn και άλλων σημείων του σώματος και να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.

Η φύση μας τα προσφέρει σε μεγάλη ποικιλία. Μαγειρεύονται εύκολα και πολύ γρήγορα, Συνδυάζονται με όλα τα φαγητά, αρκεί να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη ποσότητα. Το ακόμη πιο θετικό, είναι πως μπορούν να καταναλωθούν και την επόμενη μέρα, εφόσον περισσέψουν.

Οι διάφορες ποικιλίες φακής, τα ρεβίθια, τα μπιζέλια, τα κουκιά, το πλιγούρι, οι γίγαντες, η φάβα, οι διάφορες ποικιλίες σε φασόλια, τα λούπινα κ.ά. είναι μερικά από τα όσπρια που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών που περιέχουν, τους έχει δώσει την ονομασία «το κρέας των φτωχών».

Τρώγονται όλο το χρόνο. Για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών, συνοδεύονται με ρύζι και καρότο. Είναι βασικό πιάτο της καλύτερης διατροφής στον κόσμο, της αναγνωρισμένης και αποδεκτής από όλους, μεσογειακής διατροφής.

Είναι προτιμότερο να συνοδεύονται από παξιμάδια και φρυγανιές, κάνοντας ακόμη πιο υγιεινή τη διατροφή μας, αφού το ψωμί παχαίνει περισσότερο. Οι πιο πολλές δίαιτες προτείνουν να τα καταναλώνουμε δύο φορές την εβδομάδα. Αν τα φάμε σκέτα, με ελάχιστο λάδι ή με ταχίνι, είναι ακόμη πιο ελαφριά.