Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη ποδιών, με προϊόντα που θα βρεις εδώ, και του υπόλοιπου σώματος είναι δύο διαδικασίες, οι οποίες συναντούν συνήθως εμπόδια όταν βρισκόμαστε το βράδυ μπροστά από την τηλεόραση και τρώμε διάφορες παχυντικές τροφές, συνοδευόμενες συνήθως από αναψυκτικά.

Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τα περισσότερα σπίτια του δυτικού κόσμου. Ακόμη και όταν κοιμόμαστε το βράδυ, ο οργανισμός μας δε σταματάει να «εργάζεται» ποτέ. Η διαφορά είναι πως κατά τη διάρκεια του ύπνου οι ρυθμοί έχουν πέσει. Η κατανάλωση παχυντικών τροφών το βράδυ προκαλεί συνήθως αυξημένη όρεξη μετά το πρωινό ξύπνημα.

Η κατανάλωση τροφών που έχουν αυξημένα λιπαρά, όπως αυγό, τυρί, βούτυρο, γάλα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος μας ανεβάζουν τη χοληστερίνη στα ύψη, αφού δεν γίνεται σωστά η χώνεψη τους όταν κοιμηθούμε.

Οι σοκολάτες περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η οποία αποθηκεύεται πιο εύκολα ως λίπος όταν κοιμόμαστε. Επιπλέον, η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη είναι διεγερτικές ουσίες και αποτελούν εμπόδιο στο να μπορέσουμε να κοιμηθούμε εύκολα.

Τα μπισκότα, τα γλυκά και τα κουλουράκια έχουν επίσης πολύ ζάχαρη, η οποία μετατρέπεται σε λίπος λόγω της ακινησίας του σώματος. Τα πικάντικα φαγητά και οι σάλτσες ερεθίζουν τον οισοφάγο. Ακολουθεί η παλινδρόμηση οξέων και έτσι έχουμε καούρες και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε.

Όλοι όσοι καπνίζουν και πίνουν καφέ πριν κοιμηθούν προσθέτουν επιπλέον προβλήματα στον οργανισμό τους. Τόσο το τσιγάρο, όσο και ο καφές περιέχουν ουσίες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες.