Τα αντικουνουπικά https://www.propharmacy.gr/antikounoupika/ που συναντάμε στο εμπόριο, ειδικά αυτά που είναι νέας γενιάς, υπόσχονται ασφαλή και αποτελεσματική δράση, χάρη στη βελτιωμένη σύνθεσή τους, η οποία περιέχει σε μεγάλο βαθμό φυσικά συστατικά.

Ωστόσο, στις μέρες μας, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν σκευάσματα, τα οποία έχουν φτιάξει οι ίδιοι και τα οποία αποτελούνται από φυσικές ουσίες, ενώ παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα.

Φτιάξτε και εσείς ένα αντικουνουπικό σπρέι χώρου, χρησιμοποιώντας 2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών, 90 γρ. αποσταγμένο νερό, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.

Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml το οινόπνευμα και ακολούθως προσθέστε τα αιθέρια έλαια και στο τέλος το νερό. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινείστε καλά. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προορίζεται για κλειστούς χώρους.

Ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αντικουνουπικό λάδι σώματος, με 1 κ.σ. φύλλα δάφνης, 1 κ.σ. φύλλα ευκαλύπτου ή θυμάρι, 2 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανο, 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου η μέντα, φυτικό έλαιο (καρύδας, σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο) και 2 κάψουλες βιταμίνη Ε.

Αλέστε τα φυτά και βάλτε τα σε ένα βάζο, καλύπτοντάς τα με ένα από τα παραπάνω φυτικά έλαια. Βάλτε το βάζο σε μπεν μαρί και αφήστε να ζεσταθεί το σκεύος με το βαζάκι στους 70 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Κλείστε τη θερμοκρασία και αφήστε το σκεύος με το βαζάκι πάνω στην εστία, μέχρι να κρυώσει. Σουρώστε το μείγμα και προσθέστε τη βιταμίνη Ε, βάζοντας το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι.