Το κρυολόγημα είναι ίσως το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μικροί και μεγάλοι κάθε χρόνο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τα συμπτώματά του.

Το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου προτείνει φρέσκο, χλιαρό χυμό ενός λεμονιού με μια κουταλιά σούπας μέλι, το οποίο πίνετε όσο ακόμη είναι ζεστό. Για να μην χάσει τις ιδιότητές του το λεμόνι, δεν το ζεσταίνετε απευθείας αλλά τοποθετείτε, σε μπεν μαρί, το φλυτζάνι με το φρέσκο λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και διαλύετε το μέλι.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε το αλκοόλ. Εκτός του ότι καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα που είναι αρμόδιο για να προστατεύει τον οργανισμό από την πτώση της άμυνας, χτυπά και τον μηχανισμό του άνοσου συστήματος που καταπολεμά τα μικρόβια που έχουν εισέλθει στο σώμα. Για αυτό το λόγο, όσοι είναι στα όρια να αρρωστήσουν, μερικά ποτάκια θα επισπεύσουν την κατάσταση.

Από την πλευρά του, το σκόρδο θεωρείται διατροφικό στοιχείο-ασπίδα στην καταπολέμηση των μικροβίων. Σχετικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως συμπληρώματα σκόρδου βοηθούν στην πρόληψη από τις εποχιακές ιώσεις και τα κρυολογήματα, εφόσον λαμβάνονται καθημερινά.

'Όσοι αντέχουν να το εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, θα διαπιστώσουν άμεσα τα οφέλη του. Χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα ή σε σκόνη και βοηθάει εντυπωσιακά στην βουλωμένη μύτη και την διαταραχή της γεύσης που προκαλεί ο πυρετός.