Το αντηλιακό για βρέφη είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν που απευθύνεται στην ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών και των μικρών παιδιών. Χάρη στην απαλή και εξαιρετικά ελαφριά του σύνθεση, βοηθάει να μην υπάρξουν προβλήματα από την έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Η εφαρμογή του θα πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο και στην κατάλληλη ποσότητα.

Η Helan Linea Bimbi είναι μία σειρά από αντηλιακά και άλλα καλλυντικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα για τις ανάγκες που έχουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Πρόκειται για σκευάσματα με φυτικά και βιολογικά συστατικά που μπορούν να εφαρμοστούν άφοβα σε όλους τους τύπους δέρματος.

Από τη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης είναι λιγότερα στα βρέφη και στα παιδιά σε σχέση με αυτά των ενηλίκων.  Έτσι, υπάρχει μικρότερη φυσική προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμη, το παιδικό δέρμα διαθέτει μικρότερη ποσότητα κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί μη ώριμο, ενώ έχει και σημαντικά λιγότερες ελαστικές ίνες και χαμηλή δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.

Το παιδικό δέρμα, ειδικά αυτό των βρεφών κάτω των δώδεκα μηνών, έχει επίσης διαφορετικά ιστολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά από αυτά των ενηλίκων. Η κεράτινη στοιβάδα είναι λεπτότερη, κάτι που σημαίνει πως το δέρμα είναι απαλό και βελούδινο, αλλά ταυτόχρονα περισσότερο διαπερατό και ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες.

Η σύνθεση των λιπιδίων του δέρματος, ιδιαίτερα ενός νεογέννητου, είναι χαμηλότερη από αυτήν του ενηλίκου. Το δέρμα είναι πλουσιότερο σε νερό (περίπου 75%), κάτι που το κάνει πιο διαπερατό, ενώ το pH του είναι ελαφρώς λιγότερο όξινο.