Το αντηλιακό ματιών είναι ένα σκεύασμα που διαθέτουν προς πώληση οι εταιρείες καλλυντικών σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες. Αφορά την προστασία των οφθαλμών και της περιοχής γύρω από αυτούς και θεωρείται απαραίτητο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτός από το αντηλιακό που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και στα βλέφαρα, η προστασία των οφθαλμών απαιτεί και τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Οι γονείς, τα παιδιά και όλος ο κόσμος γενικά πρέπει να γνωρίζει μία σειρά από δεδομένα για την προστασία των ματιών μας από τις τοξικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου.

Μιλήστε, ενημερώστε και εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας σχετικά με την προστασία του δέρματος και των ματιών από τις ακτίνες του ηλίου. Μάθετε τα να φοράνε γυαλιά που προσφέρουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου όχι μόνο το καλοκαίρι (ακόμη και όταν οι μέρες είναι συννεφιασμένες), αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου που επικρατεί ηλιοφάνεια.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αγοράσει τα κατάλληλα γυαλιά, τα οποία πρέπει να φιλτράρουν 75% έως 90% του ορατού φωτός και να μπλοκάρουν 99% των υπεριωδών ακτίνων UV-A και UV-B. Ακόμα, οι φακοί των γυαλιών σας εκτός από τις προδιαγραφές προστασίας από το ηλιακό φως, πρέπει να ελέγχονται από κατάλληλους επαγγελματίες, ώστε να μην έχουν ατέλειες, διαστροφές και διαφορές στα χρώματα. Να θυμάστε πως τα γυαλιά με αποχρώσεις του γκρίζου μειώνουν την ένταση του φωτός, χωρίς να αλλοιώνουν το χρώμα των αντικειμένων, προσφέροντας όραση με το πλέον φυσικό χρώμα.