Το αντηλιακό για βρέφη είναι ένα προϊόν, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν μαζί τους οι γονείς, ειδικά τα καλοκαίρια, όταν οι ακτίνες του ηλίου γίνονται πιο απειλητικές για το ευαίσθητο δέρμα των μικρών ηλικιών.

Οι υγιεινές συνήθειες φροντίδας της επιδερμίδας ξεκινούν από νωρίς, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού σας από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, ώστε να του χαρίσετε υγιές δέρμα για την υπόλοιπη ζωή του. Τα μωρά ηλικίας κάτω των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται απευθείας στον ήλιο, αφού ο μηχανισμός προστασίας του μωρού σας από την ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι ακόμη αρκετά ανεπτυγμένος.

Έτσι, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εγκαύματος παρά τις προσπάθειές σας να εμποδίσετε τις ακτίνες του ήλιου, ενώ η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα και με δέκα ή δεκαπέντε λεπτά παρουσίας του βρέφους στον ήλιο. Οι περισσότεροι παιδίατροι συνιστούν να επιλέγετε άλλες μεθόδους προστασίας.

Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., δηλαδή το πιο ζεστό διάστημα της ημέρας. Τα φαρδιά ρούχα βοηθούν στην προστασία των υπόλοιπων περιοχών της επιδερμίδας του μωρού σας, ενώ το καπέλο είναι απαραίτητο. Καθίστε στη σκιά ή δημιουργήστε τη δική σας με ένα σκίαστρο ή μία ομπρέλα. Ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος ή όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να προστατεύετε το μωρό από τις ακτίνες του ηλίου.