Δες εδώ πως όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να αλλάξει τις συνήθειές του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τη διατροφή μας και το αδυνάτισμα με αδυνατιστικά προϊόντα. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που ενώ έχουν αρκετά περιττά κιλά, δεν μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που κάνουν όταν τρώνε, έτσι ώστε να καταφέρουν να χάσουν το επιπλέον βάρος.

Κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας πρέπει να κρατάμε ζωντανά στο μυαλό μας τα εσωτερικά μας κίνητρα για αλλαγή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε εκείνες τις συνήθειες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ελέγχουμε αποτελεσματικά δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους. Η μία έχει να κάνει με το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό είμαστε δραστήριοι και η δεύτερη με το ποια είναι η διατροφική μας συμπεριφορά.

Το καλό ξεκίνημα, η απώλεια δηλαδή αρκετών κιλών στην αρχή μιας δίαιτας, δίνει πολλές φορές έξτρα κίνητρο στους υποβαλλομένους σε αυτήν και έτσι ασκούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πετύχουν τον τελικό τους στόχο και να αδυνατίσουν. Μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή είναι να διαμορφώσει ο καθένας μια εντελώς προσωπική δίαιτα πάντα σε συνεργασία με ένα διαιτολόγο.

Έτσι, θα μπορέσει να τη συνδυάσει πιο εύκολα με τις ασκήσεις γυμναστικής που δεν τον κουράζουν και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα θετικό. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο αδυνάτισμα η καλή ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο.