Δες εδώ πως τα εσπεριδοειδή έχουν πολλές και σημαντικές ευεργετικές ουσίες. Πέρα από την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, μας βοηθούν και στο αδυνάτισμα ποδιών και του υπόλοιπου σώματος. Είναι από τις τροφές που συμβάλλουν στο να «κάψουμε» θερμίδες και λίπος, ενώ παράλληλα μας χαρίζουν υγεία και ζωντάνια.

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών ουσιών. Ξεχωρίσουν για την αποτοξινωτική και ενυδατική τους δράση. Σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού «European Journal», τα εσπεριδοειδή διαθέτουν ένα διατροφικό περιεχόμενο που προάγει τη γρήγορη αποβολή των λιπών, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την πέψη.

Τα υγρά από εσπεριδοειδή είναι γευστικά και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αύξηση της ποσότητας των θερμίδων που «καίγονται». Το γκρέιπφρουτ περιέχει μόλις 58 θερμίδες και μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης C, ινών και φολικού οξέος. Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και τα πεπτικά προβλήματα, ενώ προάγει την αποβολή των λιπών.

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Αποτελεί μια καλή πηγή πηκτίνης που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Ακόμη, έχει αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το γλυκολέμονο αποτελείται κατά 94% από νερό και έχει ελάχιστες θερμίδες . Αντίθετα, είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που διεγείρουν το πεπτικό σύστημα. Έχει έντονη αποτοξινωτική δράση. Τα μανταρίνια αποτελούν ισχυρή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Όλα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και στο αδυνάτισμα. Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζονται με πράσινο τσάι.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να καταναλωθούν μαζί με φράουλες. Πρόκειται για το κατ' εξοχήν φρούτο για το αδυνάτισμα, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.