Ένας από τους εφιάλτες που βιώνουν όλες οι γυναίκες όσον αφορά το σώμα και την εξωτερική τους εμφάνιση έχει να κάνει με την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Η φύση προσφέρει και σε αυτήν την περίπτωση μια σίγουρη λύση. Πρόκειται για τη σημύδα που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα και βοηθάει στο αδυνάτισμα βότανα εδώ.

Η σημύδα είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει τα 20-25 μέτρα ύψος. Ανήκει στα ψυχρόβια είδη και φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε φως σε σχέση με τα άλλα πλατύφυλλα.

Τα φύλλα της σημύδας βοηθούν στην καύση του λίπους, έχουν διουρητική δράση και μειώνουν το ουρικό οξύ. Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν, ενεργοποιούν άμεσα το μεταβολισμό και ελευθερώνουν τον οργανισμό από τις βλαβερές τοξίνες. Καταπολεμούν αποτελεσματικά την κατακράτηση υγρών και λιώνουν το συσσωρευμένο λίπος.

Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια αποτοξινωτική δίαιτα. Ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία της λέμφου και των νεφρών. Καθαρίζουν την επιδερμίδα και τη βοηθούν να έχει μια λαμπερή και λεία όψη. Χαρίζουν ενέργεια και ευεξία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά σε σταγόνες, ως αφέψημα, όσο και εξωτερικά, ως κομπρέσα ή βάμμα. Είναι από τις αγαπημένες επιλογές των διασήμων που θέλουν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.

Όσοι θέλουν να δουν στην πράξη τις ευεργετικές της ιδιότητες, δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό, έτσι ώστε να τους υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία.