Ο πονόλαιμος https://www.mamacorner.gr/cat/ponolaimos είναι ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η αντιμετώπιση του είναι ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τις περισσότερες φορές το συγκεκριμένο σύμπτωμα οφείλεται σε μια εποχική ίωση ή σε ένα απλό κρυολόγημα.

Ο πονόλαιμος μπορεί να προκληθεί ως συνοδευτικό σύμπτωμα ενός κρυολογήματος, το οποίο οφείλεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Πολλές φορές τα μικρόβια που μεταφέρονται στο στόμα, οδηγούν σε ερεθισμό του λάρυγγα και του φάρυγγα και ακολουθεί ο πόνος στο λαιμό. Τις περισσότερες φορές είναι πιο έντονος κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.

Αυτό δυσκολεύει σε μεγάλο ποσοστό την αναπνοή του ασθενή, ενώ προκαλεί λαχάνιασμα και μια πίεση στην περιοχή του στήθους. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας μας κινδυνεύει να αρρωστήσει εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της έκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού στα μολυσμένα στοιχεία της ατμόσφαιρας.

Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Οι καπνιστές θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως το τσιγάρο. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία έχουν άμεση δράση και μαλακώνουν το λαιμό, ενώ ταυτόχρονα ελαττώνουν τον πόνο. 

Άλλη μια πρακτική που έχει πολύ καλά αποτελέσματα, είναι η εισπνοή υδρατμών. Όσον αφορά την φαρμακευτική υποστήριξη οποιασδήποτε μορφής, αυτή πρέπει να λαμβάνεται μόνο έπειτα από συμβουλές του γιατρού.