Τα τσιμπήματα https://www.ifarmacy.gr/tsimpimata/ από τα κουνούπια μπορούν να αποδειχθούν περισσότερο σοβαρά και επικίνδυνα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κάποιας μορφής αλλεργία, ένα ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα ή αυτά είναι μολυσμένα.

Ας δούμε μερικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να προστατευτούμε. Μην αφήνετε στη διάρκεια της νύχτας τρόφιμα εκτός ψυγείου ή ανοικτές σακούλες με σκουπίδια στο σπίτι. Μην αφήνετε δοχεία με νερό μέσα στο σπίτι ή στη βεράντα και φροντίστε να αλλάζετε συχνά το νερό στα ανθοδοχεία και να μη μένει νερό στα πιατάκια που βρίσκονται οι γλάστρες.

Οι αριθμοί των κουνουπιών και των σκνιπών είναι ασύλληπτοι, ενώ αυτού του είδους τα έντομα έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζονται άριστα στο περιβάλλον, ώστε όσο αντίξοες και αν είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, όσους εχθρούς και αν έχουν, να επιβιώνουν και να διατηρούνται σε μεγάλους πληθυσμούς.

Θα πρέπει να προσέχετε πολύ το νερό, αφού όταν λιμνάζει, είναι πόλος έλξης για τα κουνούπια. Προτιμήστε ελαφριά ρούχα με μακριά μανίκια και αποφύγετε τα έντονα αρώματα, τα οποία προσελκύουν τα κουνούπια. Η εξολόθρευση τους είναι οικολογικά ανεπίτρεπτη, αλλά και ακατόρθωτη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τα διώξουμε από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς ή τα κατοικίδια μας.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά εντομοαπωθητικά σκευάσματα, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κουνούπια και σκνίπες, αρκεί να ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες χρήσης και να συνδυάζονται κάθε φορά με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης από μικρούς και μεγάλους.