Ο βήχας https://www.mamacorner.gr/cat/bixas/ είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι και μπορεί να εμφανιστεί με πολλές μορφές και διαφορετική ένταση. Ο χειμώνας είναι η εποχή, κατά την οποία ταλαιπωρούνται από αυτόν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Όλα τα αντιβηχικά σκευάσματα που διατίθενται στην αγορά περιέχουν συνδυασμούς από ουσίες που βρίσκουμε εν αφθονία στη φύση. Η συγκεκριμένη πάθηση είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, από τη στιγμή που επηρεάζει την αναπνοή και προκαλεί πόνους στο λαιμό και το κεφάλι.

Η φύση μας χαρίζει μία σειρά από συστατικά που έχουν μαλακτική, καταπραϋντική, αποχρεμπτική και αντιβακτηριδιακή δράση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι αιτίες που προκαλούν το βήξιμο και όλα τα συμπτώματα που το συνοδεύουν. Επιπλέον, είναι δεδομένο πως σε πολλές περιπτώσεις δε φτάνει μόνο ένα προϊόν για να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται ένας συνδυασμός (π.χ. σιρόπι και καραμέλες).

Τα πιο γνωστά από τα βότανα που καταπολεμούν αποτελεσματικά το βήχα και τα συμπτώματά του είναι το θυμάρι, το πεύκο, ο ευκάλυπτος, η γλυκόριζα, η μολόχα, η ρίγανη και το φασκόμηλο. Ακόμα, το τσάι, το δενδρολίβανο, ο ύσσωπος, ο σαμπούκος, η ίνουλα και το νεροκάρδαμο. Οι παστίλιες, τα σιρόπια, τα διαλύματα και τα σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά συνδυάζουν κάποια από αυτά τα συστατικά, βοηθώντας με πολλούς τρόπους το ανοσοποιητικό μας σύστημα και παρέχοντας τοπική δράση, ώστε να σταματήσει πιο γρήγορα ο ενοχλητικός βήχας.