Το μπούκωμα στη μύτη https://www.parapharmacie.gr/cat/mpoukwma-sti-muti/ δημιουργείται μόλις προκληθεί συμφόρηση στη ρινική κοιλότητα. Είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιου κρυολογήματος ή κάποιας αλλεργίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της φύσης.

Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα ταλαιπωρούν συχνά μικρούς και μεγάλους. Για τα πιο απλά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη, μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους, αφού υπάρχουν σημαντικά βότανα στο φαρμακείο της φύσης, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διατηρείτε την ενυδάτωση του οργανισμού, πίνοντας τις συνιστώμενες ποσότητες υγρών, αφού η επαρκής ενυδάτωση περιορίζει τη ρινική συμφόρηση.

Όσοι είστε καπνιστές προσπαθήστε να μην καπνίζετε τις ημέρες που έχετε συνάχι, διότι επιβαρύνεται σημαντικά το αναπνευστικό σύστημα, ενώ και οι μη καπνίζοντες θα πρέπει να αποφύγετε ακόμη και το παθητικό κάπνισμα. Έπειτα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μία φυσική αλοιφή για το μπούκωμα της μύτης. Θα χρειαστείτε 10 ml βαζελίνη, 2,5 ml έλαιο μέντας και 2,5 ml έλαιο δυόσμου. Ανακατέψτε ελαφρώς τα υλικά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους και εφαρμόστε εσωτερικά στο ρουθούνι. Χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα ώστε να γίνει καλύτερη εφαρμογή σε όλη την εσωτερική περίμετρο.

Άλλη μία μέθοδος είναι ο φυσιολογικός ορός ή το θαλασσινό νερό. Λίγες μόνο σταγόνες φυσιολογικού ορού θα ανοίξουν τους αεραγωγούς της μύτης, μειώνοντας τα ενοχλητικά συμπτώματα. Ψεκάστε 4 με 5 σταγόνες στα ρουθούνια και αφήστε να δράσει για περίπου ένα λεπτό.