Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την άνοιξη για να ξεκινήσουν μία δίαιτα ή τη γυμναστική, αφού η μέρα έχει μεγαλώσει, ο καιρός έχει βελτιωθεί και η όλη ατμόσφαιρα με τα ανθισμένα λουλούδια και το ηλιόλουστο σκηνικό, τους φτιάχνει τη διάθεση. Ωστόσο όσοι θέλουν να επιτύχουν το αδυνάτισμα στην κοιλιά εδώ, μπορούν να ενεργοποιηθούν και τον χειμώνα.

Το κρύο δεν είναι απαραίτητα κακό και μπορεί να γίνει σύμμαχος για όσους δεν έχουν καλό μεταβολισμό. Οι μελέτες έχουν δείξει πως άτομα που κατά τη διάρκεια του αδυνατίσματος ρύθμισαν τη θερμοκρασία του σπιτιού τους δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα, έχασαν περισσότερο βάρος, αφού το κρύο προκαλεί αυξημένες ενεργειακές ανάγκες στο σώμα μας.

Ο οργανισμός μας καλείται να συνηθίσει σε μια νέα κατάσταση και οι καύσεις είναι περισσότερες, κάτι που έχει ως συνέπεια να χάνεται πιο εύκολα το περιττό λίπος. Ακόμα, όταν έχει κρύο, γινόμαστε πιο δραστήριοι για να ζεσταθούμε, ενώ και η πιο μικρή σωματική άσκηση, αυξάνει το μεταβολισμό.

Σε πολλές περιπτώσεις άτομα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι κρυώνουν περισσότερο, επειδή υπάρχει υγρασία στο χώρο και οι ίδιο παραμένουν σε σταθερή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν ντυθούν καλά και βγουν έξω για ένα μικρό περίπατο, θα διαπιστώσουν πως όταν επιστρέψουν πίσω, θα νιώθουν πιο ζεστοί. Η αίσθηση του κρύου είναι πάντα ένα καλό κίνητρο για να κάνουμε έστω και τις πιο απλές ασκήσεις γυμναστικής, που ανεβάζουν τη θερμότητα του σώματος.