Δες εδώ αντηλιακά δείκτης προστασίας νέας γενιάς είναι ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, τα οποία παρέχουν την απαραίτητη προστασία στο δέρμα, κάθε φορά που αυτό εκτίθεται στις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε το φωτότυπο της επιδερμίδας σας, καλό είναι πριν επιλέξετε την αντηλιακή σας προστασία να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο, για να σας συμβουλέψει και να σας κατατοπίσει σχετικά. Θα αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματός σας και τις ανάγκες του κάτω από τον ήλιο και θα σας προτείνει την κατάλληλη προστασία που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα.

Είναι γνωστό πως όλοι οι τύποι επιδερμίδας κινδυνεύουν από τις ακτίνες του ηλίου και χρειάζονται σωστή προφύλαξη, όμως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες, οι οποίες θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση μελανώματος είναι οι λεγόμενοι «προσωπικοί», το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Ως «προσωπικοί» ορίζονται οι παράγοντες που αφορούν το φωτότυπο της επιδερμίδας του ατόμου, με αυτούς που ανήκουν στο φωτότυπο 1 και 2, να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν έχετε πολλούς σπίλους ή αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει εμφανίσει μελάνωμα, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται έως και 500 φορές.

Τέλος, όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία (ειδικά αν συνοδεύεται από ηλιακό έγκαυμα), αποτελεί συνήθως ένα επιβαρυντικό στοιχείο για την υγεία της επιδερμίδας σας.