Με ομιλητές τον Μιχάλη Σαράντη της "Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε." και τον Αλέξανδρο Μποτό της "Ρούσσας Α.Ε." από θεσσαλικές βιομηχανίες γάλακτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο συνέδριο για το γάλα από την Boussias Communications.

Το σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρει:

"Με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών βιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής γάλακτος, το 1ο Συνέδριο για το Γάλα και τα Γαλακτοκομικά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, το Dairy Conference, «απέδειξε πως η καρδιά της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής χτυπά δυνατά» (τα λόγια ανήκουν στον Διευθυντή της Ζώνης Γάλακτος της ΔΕΛΤΑ Α.Ε., κ. Ιωάννη Βασταρδή).

Η σημασία της προστασίας της ελληνικής φέτας ΠΟΠ, η προώθηση του εθνικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές, η κατοχύρωση του ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού (μια συνταγή στην οποία στηρίζονται παγκόσμιες ‘αυτοκρατορίες’ της γαλακτοβιομηχανίας, βλ. Chobani – ωστόσο η Ελλάδα δεν το έχει ακόμη κατοχυρώσει) αλλά και η σημασία της ύπαρξης ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος, που θα προασπίζεται τα συμφέροντα των ελληνικών προϊόντων γάλακτος παγκοσμίως κυριάρχησαν στο Dairy Conference.

Τη σημασία της ενίσχυσης των εξαγωγών που «σήμερα αυξάνονται με πολύ ταχείς ρυθμούς» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ελληνικού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Δρ Χρήστος Αποστολόπουλος. «… σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να κατοχυρώσουμε τα προϊόντα μας. Μπορεί ο καθένας να παράγει οποιοδήποτε προϊόν, αρκεί να το ονοματίζει και να το εκθέτει σωστά. Αυτό ζητάμε από τις αρχές, να περιφρουρήσουν αυτό το δικαίωμά μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του.

Τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας: Ι. Βιτάλης (ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.), Α. Μποτός (ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.) , Μ. Σαράντης (Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.), Γιώργος Βανίδης (ΜΕΒΓΑΛ), Στάθης Μακαντάσης (ΔΕΛΤΑ Α.Ε.), Μαρία Γιαννακοπούλου (OPTIMA S.A.), Δρ Δημήτρης Γκίκας (ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.), Ιωάννης Βασταρδής (ΔΕΛΤΑ Α.Ε.), Νίκος Σκανιάς (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ) κ.ά. έδωσαν το στίγμα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας μέσα από τις ομιλίες τους.

Στο 1ο Συνέδριο για το Γάλα και τα Γαλακτοκομικά στην Ελλάδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, παραγωγοί, ακαδημαϊκοί και διατροφολόγοι.

To Dairy Conference διοργανώθηκε από την Boussias Communications, με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΣΕΒΓΑΠ και με την υποστήριξη των ΔΕΛΤΑ Α.Ε., Friesland Campina, Bioergex, MIK3, Regate."