Στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας σκοπεύει να μεταφέρει την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ). Αυτό αποκαλύπτει στην εφημερίδα “Ύπαιθρος Χώρα” ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αχιλλέας Λιούτας: “Μακροπρόθεσμα δρομολογούμε την μετεγκατάσταση του εργοστασίου της Τρίκκη, καθώς πλέον περιήλθε σε οικιστική ζώνη σε κεντροβαρικό σημείο, προωθώντας την ανταλλαγή εκτάσεων με τον Δήμο Φαρκαδόνας…”

Μάλιστα, συνεχίζοντας, αποκαλύπτει ότι και η “Οξοποιία Μετέωρα” θα μεταφερθεί στην περιοχή της Μεγάρχης από την οδό Καλαμπάκας που βρίσκεται σήμερα: “... Επίσης, εκσυγχρονίσαμε τον βιολογικό καθαρισμό στο εριοπλυντήριο της Μεγάρχης και στον ίδιο χώρο προγραμματίζουμε την εγκατάσταση σιλό, αλλά και τη μεταφορά της οξοποιίας», υπογραμμίζει.

Ο ίδιος αναφέρει, τέλος, ότι η συμφωνία εξυγίανσης, που έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, θα ξεμπλοκάρει την χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς μέσω προγράμματος συμβολαιακής Γεωργίας το οποίο θα τρέξει από του χρόνου σε βαμβάκι και Καλαμπόκι.

Z.H. thessaliaeconomy.gr