Μια ακόμα θεσσαλική εταιρεία επιβεβαιώνει την δυναμική της παρουσία στην αγορά της φέτας. Πρόκειται για την τυροκομική βιομηχανία Ρούσσας Dairy Products, η οποία εδρεύει και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στον Αλμυρό Μαγνησίας, στο ύψος του 1ου χλμ. της οδού Αλμυρού-Κωφών, με τρεις ξεχωριστές κτιριακές μονάδες συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ., ενώ διατηρεί γραφεία και στην περιοχή Παπάγου Αττικής.

Η επιχείρηση συστάθηκε ως ανώνυμη εταιρεία το 1999. Φέρει τον διακριτικό τίτλο «Roussas Dairy Products». Προϋπήρχε με άλλες νομικές μορφές από το 1952. Παράγει και εμπορεύεται τυριά, γιαούρτια, βούτυρο και γαλακτοκομικά προϊόντα για επάλειψη, σε ποικίλες συσκευασίες. Η γκάμα των τυριών της περιλαμβάνει φέτα, κασέρι, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, γαλοτύρι, μανούρι και ανθότυρο, ενώ απασχολεί 104 άτομα.

Σύμφωνα με τον 18ο ισολογισμό της την περίοδο Ιουλίου 2015-Ιουνίου 2016 κατέγραψε έσοδα 24,14 εκατ. ευρώ έναντι 21,89 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 10,3% (+2,25 εκατ. ευρώ). Το 94,65% των εσόδων της (22,85 εκατ. ευρώ) προήλθε από τις βιομηχανικές δραστηριότητές της και το υπόλοιπο 5,35% (1,29 εκατ. ευρώ) από εμπορικές. Επίσης, το 90,8% των εσόδων της (21,92 εκατ. ευρώ) προήλθε από εξαγωγές και το υπόλοιπο 9,2% (2,22 εκατ. ευρώ) από εγχώριες πωλήσεις.

Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), λαμβανομένων υπόψη των πάσης φύσεως εσόδων και εξόδων της, παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 12,4%, καθώς περιορίστηκαν σε 1,21 εκατ. ευρώ και ήταν ίσα προς το 5% των εσόδων, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 6,3% (1,38 εκατ. ευρώ) έναν χρόνο πριν. Εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων και εξόδων ήταν ύψους 1,51 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,2%, καθώς τα έκτακτα έσοδα και κέρδη ήταν 0,40 εκατ. ευρώ (0,91 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα) και τα έκτακτα έξοδα και ζημιές ήταν 0,10 εκατ. ευρώ (0,68 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα).

Τη χρήση 2015-2016 ολοκλήρωσε, σχεδόν, επενδύσεις σημαντικού ύψους, με τις οποίες ενισχύεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της και επεκτείνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις της. Η ετήσια παραγωγική τους δυναμικότητα σε τυροκομικά προϊόντα υπερβαίνει τους 10.000 τόνους.

Ποσοστό άνω του 90% των ετήσιων εσόδων της προέρχεται από τη διεθνή αγορά. Εχει στο ενεργητικό της εξαγωγές στις χώρες Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φινλανδία. Διαθέτει προϊόντα συσκευασμένα με τα εμπορικά σήματα «Mt Athos», «Mt Vikos», «Terra Aeolica» και «Roussas».

Εχει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αλ. Η. Μποτό και αντιπρόεδρο την Ελευθερία Ι. Ρούσσα της οικογένειας των ιδρυτών και μετόχων της. Διαθέτει μερίδες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Πιστωτές της είναι οι τράπεζες Εθνική, Θεσσαλίας, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.