Το μέτρο των ανοιχτών Κυριακών θα αξιοποιήσει αυτό τον Σεπτέμβριο η αλυσίδα Jumbo (διατηρεί καταστήματα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα), προγραμματίζοντας να ανοίξει την προσεχή Κυριακή 3/9 και την Κυριακή 10/9 μέρος του δικτύου καταστημάτων της και στις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Jumbo εξαρτά σημαντικό μέρος των ετήσιων πωλήσεών του από τη σχολική περίοδο, σπέυδοντας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την επαναφορά του λιανεμπορίου στους κανονικούς ρυθμούς ζήτησης και σε αυτό το πλαίσιο οι εμπορικές διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους, συμπεριλαμβάνοντας και την επιπλέον δυνατότητα των Κυριακών. Πάντως μέχρι στιγμής, η αποδοχή του μέτρου και της δυνατότητας που αυτό παρέχει, παραμένει μικρή από το λιανεμπόριο, καθώς κάθε αλυσίδα υπολογίζει αφενός την αποτελεσματικότητα έναντι του κόστους λειτουργίας, αλλά και την απειλή επιθέσεων από αγνώστους και διαμαρτυρόμενους -κυρίως στην Αθήνα- όπως έχουν καταγραφεί εσχάτως.

Ως εκ τούτου μεγάλες αλυσίδες που διατηρούν καταστήματα στις θεσσαλικές πόλεις, όπως είναι οι Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Μedia Markt, ΙΚΕΑ κ.α. θα φανεί κατά,πόσο θα ακολουθήσουν το "τολμηρό" βήμα της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών.

Λ.Ε.