Την επένδυση της επέκτασης των αποθηκών της στην Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες εδρεύουν στα Τρίκαλα, παρουσίασε την Τρίτη η Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

Ο εκσυγχρονισμός των αποθηκευτικών χώρων στα Τρίκαλα είναι μέρος του επενδυτικού της πλάνου και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, κτιριακή επέκταση της αποθήκης, κατασκευή νέων χώρων γραφείων και πρόσθετων χώρων για τη στέγαση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, κατασκευή ημιυπαίθριου χώρου για τους εργαζόμενους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, ριζική ανακαίνιση των υφιστάμενων γραφείων. 

Το κόστος του έργου έφτασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ. 

Η Lidl απασχολεί στις αποθήκες των Τρικάλων, συνολικά πλέον, 130 άτομα καθώς η νέα επένδυση προσέθεσε περίπου άλλες 20 θέσεις εργασίας.

Σχετικά με την επίσκεψη η εταιρεία εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό επενδυτικό έργο ολοκλήρωσε η Lidl Ελλάς το 2017, επεκτείνοντας ένα από τα 4 κέντρα διανομής της, αυτό στα Τρίκαλα και παρουσιάστηκε στα τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Lidl Ελλάς στα Τρίκαλα και να γνωρίσουν από κοντά τις διαδικασίες των επιμέρους τμημάτων της αποθήκης, του τμήματος παραλαβών, ετοιμασίας και αποστολών.

Οι βασικοί λόγοι που αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ήταν καταρχάς η επέκταση της γκάμας φρέσκων προϊόντων που προσφέρουμε στα καταστήματά μας, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χώρος για την αποθήκευσή τους, αλλά και η πλήρης εξασφάλιση της αλυσίδας ψύξης μας. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καταναλωτών προσφέρουμε σε όλα μας τα καταστήματα μια μεγάλη διευρυμένη γκάμα φρέσκων προϊόντων, από ψάρια, κρέας, πουλερικά, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να μπορούν κάθε μέρα να προμηθεύονται ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα για τη διατροφή τους. Με γνώμονα λοιπόν πάντα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους προχωρήσαμε στην αύξηση χωρητικότητας της αποθήκης. 

Επιπλέον η αντικατάσταση  πριν ακόμα  η Ελληνική Νομοθεσία επιβάλλει τον περιορισμό / απαγόρευση  χρήσης των  HFC’s,  των υφιστάμενων συστημάτων βιομηχανικής ψύξης στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να λειτουργούν  με το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο, την αμμωνία (ΝΗ3), ήταν ακόμη ένας λόγος επέκτασης/ αναβάθμισης της αποθήκης.

Oι ψυκτικές εγκαταστάσεις αμμωνίας έχουν κατά 15 – 20% καλύτερο βαθμό απόδοσης, απαιτούν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών CO2, γεγονός που συνάδει με την πολιτική ΕΚΕ της εταιρείας μας.  

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μία εν λειτουργία αποθήκη, στην οποία εργάζονται 130 συνεργάτες μας. Παράλληλα με τις εργασίες επέκτασης, ανακατασκευών, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της αποθήκης, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες αναβάθμισης των χώρων στα γραφεία του κέντρου διανομής, με σημαντικότερο έργο εξ’ αυτών τη δημιουργία openspaceγραφείων.

Η επένδυση του κατασκευαστικού έργου της αποθήκης των Τρικάλων ανήλθε περίπου στα 11.730.000€, ενώ η επένδυση σε εξοπλισμό ανήλθε σε περίπου 1.060.000€.

Μία νέα, πλήρως εξοπλισμένη αποθήκη δημιουργήθηκε μετά την επέκταση της υπάρχουσας βελτιώνοντας τόσο τις καθημερινές διαδικασίες αλλά και δημιουργώντας τις πλέον κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους συνεργάτες μας.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες συνέβαλαν μεταξύ άλλων αποτελεσματικά στην αύξηση της χωρητικότητας της αποθήκης, στην ταχύτερη παραλαβή των εμπορευμάτων και στην προετοιμασία αυτών για την ταξινόμηση, στην ταχύτερη προετοιμασία των εμπορευμάτων για την αποστολή στα καταστήματα και απόθεση αυτών στις ράμπες φορτώσεων, στην καλύτερη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και σε μια φιλική πολιτική προς το περιβάλλον μέσω των νέων συστημάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (φωτισμός LED, ψύξη /θέρμανση) και των νέων συστημάτων ψύξης.

Ένας από τους βασικούς μας στόχους αποτελεί η επένδυση σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο τόσο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας και φυσικά την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

[Από αριστερά: Aναστασία Κόπτση, Υπ.Δημοσίων Σχέσεων-  Γιώργος Τοκατλής, Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Σίνδου και Τρικάλων Lidl Ελλάς,  Χαρούλα Κολόνια ,Διευθύντρια Αποθήκης Τρικάλων Lidl Ελλάς]

Οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την ξενάγηση