Μια σημαντική εξαγορά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Θεσσαλικού λιανεμπορίου. Ασφαλείς πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr αναφέρουν ότι η γνωστή αλυσίδα MARKET IN, μία από τις 10 μεγαλύτερες στον Ελληνική επικράτεια με 185 καταστήματα, είναι σε συζητήσεις εξαγοράς της θεσσαλικής Βλαχοδήμος market η οποία εδρεύει στη Λάρισα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, με βάση την πρόταση της MARKET IN, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και περιλαμβάνουν την απόκτηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της θεσσαλικής επιχείρησης.

Η Βλαχοδήμος market παρουσιάζει δυναμική και αξιόλογη πορεία τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Λάρισας με ναυαρχίδα το κατάστημα της Γιάννουλης. Από τον Δεκέμβριο του 2017 επεκτάθηκε και στα Τρίκαλα με ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου & Πλούτωνος) φτάνοντας συνολικά τα 7 καταστήματα. Στο νομό της Λάρισας τα έξι καταστήματα βρίσκονται: Στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Μανδηλαρά, στην Φιλιππούπολη, στο κέντρο δίπλα στον ΟΤΕ, στην περιοχή της Γιάννουλης και στην Ελασσόνα, ενώ η επιχείρηση διαθέτει και ιδιόκτητες κεντρικές αποθήκες, από τις οποίες εξυπηρετεί και αγορές χονδρικής.

Ποιοι είναι οι επίδοξοι αγοραστές

Η εταιρεία MARKET IN ιδρύθηκε το 1990 και οι εξαγορές μικρότερων μονάδων βρίσκονται βρίσκονται στο DNA της εταιρείας. Εξαγοράζοντας καταστήματα από αλυσίδες όπως «ΣΤΑΪΚΟΣ», «ΦΙΛΙΑ», «ALIMENTA NOVA», «ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ», «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ», «ΛΙΑΣΚΟΣ», «ΠΡΩΤΕΑΣ», «ALIMENTA TOP», «WELCOME MARKET», «UNIK» και «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», κατάφερε από το έτος 1999 και ως σήμερα να εντάξει στη δύναμή της περισσότερα από 70 νέα καταστήματα, καταγράφοντας πλέον 185 σημεία συμπεριλαμβανομένων και των αλυσίδων, DAILY’S Convenience stores (7 καταστήματα) και ECONOMY (6 καταστήματα).

Ξεκίνησε ως μέλος του ομίλου «ΑΣΤΕΡΑΣ» και αργότερα εντάχθηκε στον όμιλο “ΕΛΟΜΑΣ”. Η MARKET IN ανεξαρτητοποιήθηκε το έτος 2007 και έκτοτε είναι ένας αυτόνομος όμιλος εταιρειών. Απασχολεί συνολικά περίπου 2.500 εργαζόμενους.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr