Η βρετανική αλυσίδα λιανικής πώλησης ρούχων Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει έξι καταστήματά της στη Βρετανία μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο άλλων οκτώ.

Τον Νοέμβριο του 2016, η M&S είχε γνωστοποιήσει την ανακατάταξη του 25% περίπου των χώρων που διαθέτει για την πώληση ειδών ένδυσης και σπιτιού μέσα από έναν συνδυασμό λουκέτων σε καταστήματα, μείωσης των χώρων, μετακινήσεων των καταστημάτων και μετατροπής μέρους αυτών σε καταστήματα πώλησης αποκλειστικά ειδών τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε, όλο το προσωπικό των έξι καταστημάτων που θα κλείσουν τον Απρίλιο θα μετ εγκατασταθούν σε κοντινά καταστήματα της αλυσίδας. Από τα οκτώ καταστήματα που θα κλείσουν θα επηρεαστούν 468 υπάλληλοι.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως έχει επανεκτιμήσει και έχει μειώσει το πρόγραμμα λειτουργία καταστημάτων "Simply Food" και τώρα σχεδιάζει να ανοίξει συνολικά μόνο 36 καταστήματα ιδιοκτησίας και franchise κατά τους επόμενους έξι μήνες. Τα καταστήματα αυτά θα δημιουργήσουν 1.200 θέσεις εργασίας.