Το τέταρτο κατάστημά της θα εγκαινιάσει εντός του προσεχούς έτους η Lidl Hellas  στην πόλη της Λάρισας. Την είδηση έδωσε την Παρασκευή από την Αθήνα ο πρόεδρος της διοίκησης της εταιρείας, Ιάκωβος Ανδρεανίδης ανακοινώνοντας το νέο επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας για το 2018, το οποίο θα κυμανθεί περί τα 80-100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου καταστημάτων αλλά και τη βελτίωση των αποθηκών της αλυσίδας. 

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, στο κλείσιμο του τρέχοντος οικονομικού έτους η Lidl Hellas θα διαθέτει 221 καταστήματα στην Ελλάδα (αυτήν τη στιγμή διαθέτει 219), ενώ στην επόμενη οικονομική χρήση σχεδιάζονται να προστεθούν τρία ακόμη καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκε ότι η Lidl Hellas για την οικονομική χρήση Μάρτιος 2016 - Φεβρουάριος 2017 κατέγραψε άνοδο τζίρου 7,3% 

Ο κ. Ανδρεανίδης επισήμανε ακόμη πως και στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους η αλυσίδα καταγράφει σταθερή πορεία, παρά την πτωτική εγχώρια αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, εντός της οποίας δραστηριοποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο πρόκειται να παρουσιαστεί, σε κατάστημα που ετοιμάζεται στον Πειραιά, το ανανεωμένο concept για τα «Καταστήματα Νέας Γενιάς» της Lidl, μετά από παρεμβάσεις στην αρχική εκδοχή, στις οποίες προχώρησε η αλυσίδα.

Σημαντικό κομμάτι του νέου επενδυτικού πλάνου θα αφορά και την εγκατάσταση τμημάτων bake-off στα καταστήματα της Lidl Hellas. Αυτήν τη στιγμή γωνιά «bake-off» διαθέτουν 180 καταστήματα της αλυσίδας, ενώ στο επόμενο οικονομικό έτος θα αποκτήσουν το σχετικό τμήμα άλλα 20. Στόχος της διοίκησης της Lidl Hellas είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί το 2019, με την εγκατάσταση τμημάτων bake-off σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας πανελλαδικά.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρώτης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της Lidl Ελλάς για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και κάποια βασικά στοιχεία από τη δεύτερη κοινωνικοοικονομική μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία για το οικονομικό έτος 2016-2017. Με βάση αυτά, η Συνολική Προστιθέμενη Αξία που δημιούργησε η Lidl Hellas για τo έτος 2015 ανέρχεται σε 616 εκατ. ευρώ και για το 2016 σε 659 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 7%, ενώ η συνολική συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα της χώρας για το έτος 2015 ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ και για το έτος 2016 σε 244 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 6%

Ακόμη η αλυσίδα υπολογίζεται πως συνείσφερε για την στήριξη 17.413 θέσεων εργασίας το 2016 (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), με το μέγεθος αυτό να έχει αυξηθεί κατά 6,5% σε σχέση με το 2015 όπου το σύνολο των θέσεων εργασίας ήταν 16.353 . Σημειώνεται πως η εταιρεία απασχολεί 5.417 εργαζομένους 9,7% περισσότερους από το 2015.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr