Mετά την Καρδίτσα ήρθε η Αθήνα. Η επιχείρηση του Θεσσαλού Βάϊου Κουρκάκη, από το Γεωργικό Καρδίτσας, διαφέρει από τα γνωστά παιχνιδάδικα καθώς αντιπροσωπεύει τα ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια PlanToys.

Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και δια βίου στοχαστής ο ίδιος, το 1978 ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο στην Καρδίτσα, όπου πάντρεψε το παιδικό βιβλίο με το εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Το Δεκέμβριο του 2015 η Θεσσαλική επιχείρηση κατεβαίνει και στην Αθήνα όπου ανοίγει κατάστημα στο κέντρο της πόλης (Ιπποκράτους 10-12) κερδίζοντας όχι μόνο σε εντυπώσεις αλλά και σε πωλήσεις καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ξύλινα οικολογικά παιχνίδια.

Η ιστορία του

Ο Κουρκάκης το 1990, μετά από έρευνα, ανακαλύπτει στην Νυρεμβέργη την PlanToys, την εταιρεία ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, κατασκευασμένα από γερασμένα καουτσουκόδεντρα και σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Vitool Viraponsavan.

To 1991 γίνεται ο κύριος αντιπρόσωπος της PlanToys στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο 150 σημείων πώλησης των οικολογικών παιχνιδιών σε όλη την χώρα

Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν καουτσούκ (λατέξ). Τα δέντρα αυτά θα κόβονταν και θα καίγονταν.

Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τί είναι το καουτσουκόδεντρο και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μετά τη βασική του χρήση.

Πρόκειται για θείο δώρο, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της PlanToys.

Η φιλοσοφία της PlanToys βασίζεται στην εκπαίδευση, την οικολογία, την υγεία και την ψυχαγωγία για «καλύτερα παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο».

Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση. Επιλέγει οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Έχει καθιερώσει τη χρήση ξύλου ειδικά επεξεργασμένου χωρίς βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών χρησιμοποιείται μη τοξική κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη και μη τοξικές βαφές με βάση το νερό χωρίς βαρέα μέταλλα, όπως είναι ο μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά.

Σε όλες τις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται μελάνι σόγιας και μελάνι που έχει ως βάση το νερό.

Z.H. thessaliaeconomy.gr