Στην οδό Λαγού, λίγο πριν από τον κόμβο της ΔΕΑΛ, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας MERE στη Λάρισα, που είναι ταυτόχρονα και το πρώτο της Ρώσικης επιχείρησης λιανεμπορίου στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που στο παρελθόν στέγασε καταστήματα του Μαρινόπουλου αλλά και του Αρβανιτίδη, παρέμενε τα τελευταία χρόνια κλειστό.

Η Ρώσικη αλυσίδα που δραστηριοποιείται στο χώρο του hard discount έκλεισε ήδη τις πρώτες συμφωνίες με Έλληνες προμηθευτές προϊόντων, ενώ πυκνώνει τις βολιδοσκοπήσεις για συνεργασίες με όλους τους κλάδους.

Η νέα εταιρεία λιανεμπορίου φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά στην ελληνική αγορά, καθώς, όπως ανακοίνωσε, θα εξασφαλίζει 30%-80% χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές αλλά και θα πληρώνει τους προμηθευτές της, για το εμπόρευμα που έχει πωληθεί, κάθε εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ μάρκετ κατέχει την τρίτη θέση στη Ρωσία με πάνω από 1.500 καταστήματα. 

Στο ακίνητο της οδού Λαγού πραγματοποιούνται ήδη εργασίες, ενώ έχει επιλεγεί και το προσωπικό που θα το στελεχώσει.

Το μόνο που ανησυχεί του Ρώσους επενδυτές είναι η έξαρση της πανδημίας και ο φόβος μήπως υπάρξει κλείσιμο των συνόρων. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα προγραμματιστεί και η περίοδος των εγκαινίων.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr