Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Σκιάθος, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, τα οποία σημείωσαν αύξηση επιβατών κατά 11,9% το πρώτο εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport διακίνησαν 9,64 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων 3,94 εκατ. τον Ιούνιο. Μάλιστα, ο Ιούνιος έκλεισε με άνοδο 16%.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια, υπό τη Fraport Greece, περιλαμβάνουν τρεις πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Όλα τα αεροδρόμια, το πρώτο εξάμηνο, κινήθηκαν ανοδικά, πλην της Μυτιλήνης, η οποία υπέστη μείωση 5,3%. Αντίθετα, η μεγαλύτερη άνοδος, το πρώτο εξάμηνο, σημειώθηκε στη Μύκονο με 31,6%, στη Ζάκυνθο με 24,9% και στην Κω με 22%.

Το νησί του Ιπποκράτη επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Ζίνελ και με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δόνηση στην Κω συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους του αεροδρομίου οι οποίοι αντεπεξήλθαν άριστα σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και κρατώντας το επίπεδο λειτουργίας του αεροδρομίου στα μέγιστα δυνατά επίπεδα. Το διεθνές αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» στην Κω καταγράφει και τον Ιούλιο αύξηση 21,2% σε σχέση με το 2016 με όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις προς το νησί να πραγματοποιούνται κανονικά.