Η δικαιοσύνη δείχνει να μην είναι τυφλή στην υπόθεση εξαπάτησης του Γιώργου Λιάγκα από έναν χρηματιστή και μια χρηματιστηριακή εταιρεία, που ούτε λίγο ούτε πολύ του κόστισε 550.000 ευρώ.

Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν εις βάρος τους, ενώ αναμένεται το βούλευμα για παραπομπή τους ή μη σε δίκη. Το Πρωτοδικείο της Αθήνας που έχει αναλάβει την εκδίκαση του αστικού μέρους της υπόθεσης, ανέβαλε με την 2467/2017 απόφαση του την ετυμηγορία μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

«Εφόσον ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την αντιδικία του κ. Λιάγκα. Το αστικό δικαστήριο θα περιμένει την έκβαση του ποινικού  σκέλους της υπόθεσης και στη συνέχεια θα συζητήσει ξανά το αστικό σκέλος», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso και την Νικολία Σιμονέτη ο συνήγορος του Γιώργου Λιάγκα Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 2 Δεκεμβρίου 2016 και μέχρι σήμερα ο παρουσιαστής βρισκόταν εν αναμονή της απόφασης.

Σύμφωνα με στενό του φίλο, ο οποίος παρουσιάστηκε και ως μάρτυρας, η σχέση του Γιώργου Λιάγκα με τον χρηματιστή ήταν φιλική: «Το 2007 γνωρίζει τον χρηματιστή στην Λάρισα, όπου κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές. Λίγο καιρό αργότερα ο νεαρός μετακόμισε στην Αθήνα. Η σχέση του με τον Λιάγκα ήταν φιλική και του είπε ότι έπιασε δουλειά στην συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Του είπε ότι “αν έχεις λεφτά, δώσ’τα σε μένα να τα επενδύσω”. Ο Λιάγκας ήξερε και τον ιδιοκτήτη, γιατί ήταν από τη Βουλιαγμένη. Τον ρώτησε αν είναι στην εταιρεία και ο ιδιοκτήτης τον σύστησε ως ανερχόμενο αστέρι», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Λίγο πριν τον γάμο του το 2010, ο παρουσιαστής ζήτησε πίσω και πήρε περίπου 330.000 ευρώ, οπότε καθησυχάστηκε για την έκβαση των πραγμάτων, ωστόσο τρία χρόνια μετά λίγο πριν τον δεκαπεντάυγουστο, συνειδητοποίησε ότι το υπόλοιπο ποσό είχε εξαφανιστεί.

«Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος της εταιρείας, που του είπε ότι “χαθήκαμε τελείως απ’ όταν έφυγες από την εταιρεία”. Έδωσα στον Γιώργο υπογλώσσιο εκείνη τη στιγμή, γιατί είναι εμφραγματίας! Πήρε κατευθείαν τον ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής να τον ρωτήσει τι έχει γίνει. Εκείνος τον κάλεσε πέντε λεπτά αργότερα και του είπε πως ο λογαριασμός του είναι μηδενικός από το 2011!», περιέγραψε ο φίλος του παρουσιαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ο συγκεκριμένος χρηματιστής δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος της.

thessaliaeconomy.gr