Απάντηση, με ανακοίνωσή τους, δίνουν οι ναυπηγοεπισκευαστές του Βόλου με αφορμή τα όσα υποστήριξε σε άρθρο του στον τοπικό Τύπο ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑ.Ο.Σ. και πολιτευτής της ΝΔ Παύλος Μαρκάκης, μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή, ότι σύντομα θα λειτουργήσει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο λιμάνι του Βόλου. Ο κ. Μαρκάκης στο άρθρο του ανέφερε, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι επισκευές πλοίων θα είναι μια επιζήμια δραστηριότητα για την περιοχή.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Δυστυχώς, αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος κειμένου στάθηκε ένα άκρως θλιβερό άρθρο, το οποίο αφορά στην επανάληψη των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι μας και χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία και επίκληση στο συναίσθημα κατά αυτής της δημιουργικής εργασίας, χωρίς καμία σκέψη για τον άνθρωπο, μόνο και μόνο για να προωθήσει απατηλές πολιτικές σκοπιμότητες με αμιγώς δημαγωγικό τρόπο.

Δεν έχουμε ουδόλως διάθεση να αναφερθούμε σε αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες, απαλλαγμένοι και απελευθερωμένοι από “πολιτικές ταυτότητες”, εμείς θα μιλήσουμε από τη σκοπιά μας με τεκμηριωμένα στοιχεία και με επίκεντρο τον άνθρωπο και την πόλη μας.

Εύλογα λοιπόν, απορήσαμε και μπερδευτήκαμε με την ανάγνωση του άρθρου του συμπολίτη και πολιτευτή της πόλης μας κ. Μαρκάκη, ο οποίος αναίτια καταφέρεται στην προοπτική της επαναφοράς των εργασιών της Ναυπηγοεπισκευής, η οποία υπήρχε ανέκαθεν και εξασφάλιζε εργασία σε πολλούς συμπολίτες μας.

Στη χώρα μας, όπου ο καθένας γίνεται ειδικός, ιδίως, εάν θεωρεί ότι μιλά καλά την ελληνική γλώσσα, στη χώρα που συνεχώς βλέπουμε ότι στην πολιτική κυριαρχεί ο “Βυζαντινισμός” και ιδίως στον δήθεν πολιτικό λόγο, εμείς σας τονίζουμε τα εξής αγαπητέ κ. Μαρκάκη: Είναι ευχάριστη έκπληξη για εμάς που επιτέλους ο ΟΛΒ προσπαθεί να δώσει πρακτικές λύσεις, ακούει τα προβλήματα και “νοικοκυρεύει” το λιμάνι, κάτι που φαίνεται άλλωστε και έμπρακτα τώρα από την κερδοφορία που παρουσιάζει το τελευταίο. Δεν θέλουμε να εγκωμιάσουμε κανέναν, επίσης δεν θέλουμε να γινόμαστε ευχάριστοι σε κανέναν και μην μας εντάξετε σε κάποιο κόμμα, άλλωστε, όλοι οι Έλληνες είμαστε σε θέση αναμονής για τη μεγάλη στιγμή της κάλπης, οπότε μην είσαστε τόσο σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές θα είστε σε θέση ευθύνης, όπως λέτε, από την οποία θα μας πολεμήσετε.

Αλήθεια τι θα πολεμήσετε κ. Μαρκάκη; Την επιθυμία όλων των πλοιοκτητριών εταιρειών που προσεγγίζουν το λιμάνι μας και επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν εργασίες επισκευής και αξιοπλοΐας των πλοίων τους;

Οι παραπάνω εργασίες είναι επωφελείς για όλους τους κλάδους της πόλης μας, είτε αυτοί είναι τεχνικές επιχειρήσεις, είτε εμπορικές, είτε μεταφορικές, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας. Αγνοείτε πόση δουλειά και χρήματα θα διοχετεύονται στην πόλη μας ή προτιμάτε τα πλοία αυτά να φεύγουν προς άλλες γειτονικές χώρες;

Μιλάτε πάντα για ένα σύγχρονο λιμάνι με αναπτυξιακό πλάνο χωρίς να υπολογίζετε την ύπαρξη της τεχνικής υποστήριξης (που οπωσδήποτε ένα σύγχρονο λιμάνι ή μια μαρίνα πρέπει να περιλαμβάνει!) στα πλοία που προσεγγίζουν.

Κάτι τέτοιο είναι εντελώς παράλογο, είναι σαν να μιλάμε για μία σύγχρονη πόλη χωρίς συνεργεία αυτοκινήτων ή χωρίς Νοσοκομείο. Πιθανώς μας έχετε εκλάβει για παράσιτα… Για ερπετά… Που κόβεται η ουρά τους και μετά ξαναφυτρώνει.

Συγχωρήστε μας κ. Μαρκάκη, εάν βλέπετε επιθετική διάθεση δεν είναι έτσι, απλά είναι το αδιέξοδο που βλέπουμε πλέον με τη γλυκιά μας πατρίδα, με ανθρώπους που ποτέ δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους... Τι νομίζετε αγαπητέ μας πολιτευτή και συμπολίτη, ότι τα λεφτά στο σπίτι μας τα φέρνει ο ταχυδρόμος; Ασφαλώς όχι. Αποτελούμε κι εμείς μια παραγωγική τάξη, που επιθυμούμε το δικαίωμα στην εργασία και εσείς οι πολιτευτές ή οι εκλεγμένοι πρέπει να μας ακούτε, να μας αφουγκράζεστε, να μας μιλάτε, κάτι που εσείς προσωπικά όχι μόνον δεν κάνατε αλλά προτιμήσατε να γράψετε ένα λιβελογράφημα χαρακτηρίζοντάς μας “Πέραμα – απεχθές επάγγελμα” και άλλα “χαριτωμένα” χωρίς ουσιαστικά να έχουν νόημα, αλλά μάλλον εξυπηρετούν υποκριτικά συμφέροντα άλλων πόλεων και ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. Τι απ’ όλα τα παραπάνω ισχύει;

Γιατί είστε τόσο αντίθετος ενώ καν δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να μας φωνάξατε να μιλήσουμε; Τι λέει ο πρόεδρος του τελευταίου κόμματος που είστε; Μήπως συνεχώς τονίζει ότι δεν πρέπει να χαρίζουμε τεχνογνωσία, εργασία και εισοδήματα ελληνικά σε άλλες χώρες; Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι η μεγάλη ανάγκη σήμερα είναι το μεροκάματο και η μη περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας! Κοιτάξτε πίσω στο παρελθόν και θα διαπιστώσετε με στοιχεία ότι εμείς που εκπροσωπούμε την ναυπηγοεπισκευή στον Βόλο δεν είχαμε και δεν έχουμε ρυπογόνο αποτύπωμα, δεν είχαμε εργατικά ατυχήματα και οι εργασίες σταμάτησαν, διότι ήρθε γνωστό σωματείο να ανακόψει την ανοδική πορεία αυτής της δραστηριότητας στην περιοχή μας. Και τι πέτυχε τελικά; Τα πλοία έφυγαν για την Τουρκία, την Κροατία και προς άλλες γειτονικές χώρες.

Στο λιμάνι του Βόλου, στη σημαντική θέση που βρίσκεται και με τον ρόλο του στην Κεντρική Ελλάδα , εσείς κ. Μαρκάκη θεωρείτε ότι δεν έχουν θέση οι ΥΓΙΕΙΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; Μήπως εμείς βρισκόμαστε σε άλλη χώρα;

Λυπούμαστε, είναι τραγικές οι σκέψεις σας και προφανώς αγνοείτε την ελληνική ναυτική παράδοση ή δεν έχετε την ανάλογη εμπειρία, Αφήστε άλλους να πουν τη γνώμη τους.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι “ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ H΄ ΝΑ ΜΗ ‘ΡΘΟΥΝ» οι θέσεις εργασίας και η κερδοφορία για πάρα πολλούς κλάδους της Πόλης μας; «ΝΑ ΖΩ Η΄ ΝΑ ΜΗ ΖΩ» εγώ σαν ναυπηγοεπισκευαστής;

Το παραπάνω ερώτημα καλό είναι να απαντήσουν όσοι αγαπούν πραγματικά τον τόπο μας».