Επενδυτική έκρηξη θα σημειωθεί στην Ελλάδα με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική του ομιλία κλείνοντας το 11ο Συνέδριο του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε όλες τις ευθύνες που αναλογούν στην παράταξή του για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κρίση, αναφερόμενος στο λαϊκισμό, τον κρατισμό, το πελατειακό κράτος, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, τους ασθενείς θεσμούς, την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, τον κίτρινο Τύπο και τη διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνες για αυτές τις παθογένειες βαραίνουν όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Την ίδια ώρα έθεσε τη ΝΔ σε πλήρη κομματική ετοιμότητα από την επόμενη κιόλας ημέρα τονίζοντας, ότι «το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής και η ΝΔ θα δώσει μια σκληρή μάχη για να πείσει τους Έλληνες ότι αξίζουν την ελπίδα κι ένα καλύτερο μέλλον».

«Το 2018 να γίνει η χρονιά της ανατροπής, για να διώξουμε επιτέλους μια ανίκανη κυβέρνηση, να φύγουν αυτοί που έκρυψαν τα όνειρά μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού και της μισαλλοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα όπου χτυπάνε σήμερα οι καρδιές των Ελλήνων», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Με εντιμότητα και συνέπεια θα κατακτήσουμε τη νίκη και η επιβράβευση θα είναι τεράστια στο τέλος αυτής της προσπάθειας όταν το χαμόγελο θα έχει επιστρέψει στα χείλει των Ελλήνων».

Προσωπική κριτική σε Τσίπρα - Καμμένο

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σκληρή και προσωπική κριτική απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο τους οποίους χαρακτήρισε ανέντιμους και ανήθικους.

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν... τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά, σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη», τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους.

Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης υποστηριζοντας ποτι «εάν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε ανατραπεί από τον Τσίπρα η χώρα θα είχε βγεί από τα μνημόνια και δεν θα έχει λάβει άλλα δύο αχρείαστα μνημόνια. «Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα», πρόσθεσε. 

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους» υπογράμμισε.

Η ΝΔ αλλάζει για να αλλάξει ολόκληρη τη χώρα 

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πολλές φορές ότι η Ν.Δ. και κανείς μέσα στο κόμμα δεν πρέπει να φοβάται την αλλαγή.

«Αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειές μας, αλλάζει η λειτουργίας μας, αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε λέγοντας ότι οφείλει να εγγυηθεί το μέλλον της. «Το κόμμα αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα»

«Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως η ΝΔ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να μεταρρυθμίσει το κράτος, με αξιολόγηση παντού και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας

«Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια, με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη, είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια παιδεία ανταγωνιστική, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτέλους, στη χώρα μας» τόνισε.

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούριο Σύνταγμα στη χώρα, ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας Ελλάδας».

Η χθεσινή (16/12) ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο άνοιγμα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ 

Σαφές μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Αφού χαιρέτησε και επαίνεσε του πρώην προέδρους της ΝΔ Κ. Καραμανλή, Αν Σαμαρά και Ευγ. Μειμαράκη για το έργο τους ο κ Μητσοτάκης απευθύνθηκε στη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκης που παρευρίσκονται στο Συνέδριο αφήνοντας να εννοηθεί ότι «υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ΝΔ και του νέου φορέα της κεντροαριστερά για την επόμενη ημέρα».

«Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία».

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια, αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη Ν.Δ. », είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος», προσθέτοντας ωστόσο: «Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία, τη χυδαιότητα της κυβέρνησής του».

«Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπάει αντίστροφα, για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια φαύλη τριετία του διχασμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», μίλησε για μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη, για να συμπληρώσει ότι η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική, αφού «η ανικανότητα της κυβέρνησης και τα ψέματα διχάζουν του Έλληνες». «Εμείς», συνέχισε, «έχουμε σκοπό να ενώσουμε τον τόπο, να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς».

Όπως είπε, σκοπός του συνεδρίου είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την έξοδο από την κρίση, να δείξουμε στις Έλληνιδες και τους Έλληνες ότι ναι υπάρχει κι άλλος δρόμος, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη φαυλότητα, τα ψέματα των σημερινών κυβερνώντων, να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.