Ρήγμα με… άγνωστο βάθος εμφανίστηκε χθες βράδυ στην παράταξη Νίκου Τσιλιμίγκα, «Θεσσαλών Συμπολιτεία», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα. Αιτία αποτέλεσε η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμβούλου της παράταξης, κ. Κώστα Τύμπα, ο οποίος επιχείρησε να εισαγάγει ως θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο (καλλιέργειας και εκμετάλλευσης) βάμβακος με βάση πρόταση του Δρ. Μοχάμεντ Νταράουσε. 

Αντέδρασαν όμως 5 μέλη από τα 9 μέλη της παράταξης, λέγοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί ούτε συμφωνήσει για κάτι τέτοιο, προκαλώντας αμη- χανία στο σώμα. Εν τέλει το θέμα δεν συζητήθηκε ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Τύμπας τόνισε μεταξύ άλλων πως «από κεκτημένη ταχύτητα έκανα ένα λάθος», όμως, υπογράμμισε, πως η αντίδραση των συναδέλφων του «είναι κατάντια». Από την άλλη οι περιφερειακοί σύμβουλοι που αντέδρασαν σχολίαζαν στους διαδρόμους της Περιφέρειας πως πρόκειται για «σοβαρό ζήτημα» της παράταξης.

Παρών ήταν και ο Μοχάμεντ Νταράουσε που την ίδια παρουσίαση έκανε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μακεδονίας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι σύμβουλοι της παράταξης Τσιλιμίγκα που αντέδρασαν είναι οι: Μάκης Ιακωβάκης, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταυρούλα Τσόγια, Δημήτρης Λουφόπουλος, Βαγγέλης Νοτόπουλος.

Κώστας Γκιάστας ((Ελευθερία)