Συνέδριο προσυνεδριακού χαρακτήρα, ενόψει του κεντρικού της συνεδρίου, θα πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr. H εκδήλωση θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο, και η θεματολογία της θα αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη και την Αγροτική οικονομία.

Οι βασικές προτεραιότητες της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως τις προδιέγραψε από το βήµα της ∆ΕΘ ο αρχηγός της, είναι τρεις: πρώτον, «να δηµιουργηθούν πολλές νέες δουλειές µέσα από µια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων», δεύτερον, «να µειωθούν τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του κράτους» και, τρίτον, «να δοθεί έµπρακτη στήριξη στους νέους και στους πιο αδύναµους συµπολίτες µας». 

Τόσο σε αυτό καθαυτό το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί το διήµερο 16-17 ∆εκεµβρίου, όσο και στα προσυνέδρια που θα προηγηθούν, όπως της Λάρισας, «θα υπάρξουν πολλές καινοτοµίες», σύµφωνα µε όσα µεταδίδουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. «Θα είναι», κατά τα λεγόµενά τους, «διαφορετικά από αυτά τα οποία έχουµε συνηθίσει τόσο στη Νέα ∆ηµοκρατία όσο και στα άλλα ελληνικά κόµµατα». Ιδιαίτερη έµφαση δίνεται από τους «γαλάζιους» επιτελείς στη συµµετοχή πολιτών οι οποίοι βρίσκονται εκτός των στενών κοµµατικών τειχών. ∆εν θα δοθεί, δηλαδή, όπως διευκρινίζουν, ο λόγος µόνο σε στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας, αλλά «θα µιλήσουν πανεπιστηµιακοί, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόµενοι, άνθρωποι από τον χώρο της Παιδείας και του Πολιτισµού».

Λ.Ε.