Πρώτο σε σταυρούς φέρουν οι ανεπίσημες πληροφορίες τον γνωστό Θεσσαλό Αλευροβιομήχανο Κώστα Λούλη o οποίος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου που, ως γνωστόν, εξελέγη δήμαρχος Βόλου από την πρώτη Κυριακή με το εντυπωσιακό ποσοστό του 57%.

Πάντως ο ίδιος ο κ. Λούλης μας διευκρίνισε ότι αν δεν υπάρξει η τελική επίσημη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θέση θα καταλάβει. 

Μάλιστα μας παρέπεμψε στο ιστορικό παράδειγμα του Τρίκερι το οποίο, τον παλιό καιρό, έπαιζε αποφασιστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων της Μαγνησίας.

Όταν τον ρωτήσαμε τι σημαίνει, μας εξήγησε ότι, όπως έλεγε ο παλιός Βολιώτης πολιτικός Γιώργος Καρτάλης, την εποχή εκείνη αν δεν έφταναν στο Πρωτοδικείο του Βόλου τα ψηφοδέλτια από το Τρίκερι το συνολικό αποτέλεσμα ήταν στον αέρα. Το Τρίκερι δεν είχε τηλεγραφείο, ούτε δρόμο, και η διακίνηση των πάντων γίνονταν με το καράβι. Αν είχε φουρτούνα το καράβι έκανε μέρες πάει στον Βόλο.

Πάντως από τη στιγμή που τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής για τον Δήμο Βόλου θα βγουν Τετάρτη ή Πέμπτη, δεν απέχουμε και πολύ από την εποχή του Τρίκερι…

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr