Η Ιπποτούρ ήταν κάποτε μια εμβληματική επιχείρηση για τη Θεσσαλία. Ένα από τα πιο γνωστά Ιπποφορβεία στην Ευρώπη. Σε μια έκταση 700 στρεμμάτων, στη Λαζαρίνα Καρδίτσας, αρκετά κοντά στα Τρίκαλα, έτρεφε αγωνιστικά άλογα Αγγλικής ράτσας, για τον Ελληνικό Ιππόδρομο.

Μάλιστα η οικογένεια Χανδρή, ιδιοκτήτρια της Ιπποτούρ, διαχειριζόταν, μέχρι την περίοδο της δικτατορίας, το Ιπποδρομιακό στοίχημα και ήλεγχε συνολικά το παίγνιο με τα αλόγατα στη χώρα μας.

Η σταδιακή υποχώρηση του Ιπποδρόμου μετά το 2000, οδήγησε την επιχείρηση στο λουκέτο με απώλεια δεκάδων θέσεις εργασίας σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά με αφορμή τις νέες μπίζνες του Αλέξανδρου Χανδρή, γιού της Αλεξάνδρας Χανδρή - Τερζή που είχε συνδέσει το όνομά της με την Λαζαρίνα. Μέλος του Δ.Σ. της Ιπποτούρ υπήρξε και ο Αλέξανδρος Χανδρής ο οποίος αργότερα ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρισμού nrg την οποία πούλησε πρόσφατα.

Ο ίδιος επενδύει τώρα, μεταξύ άλλων, στα υδροπλάνα, συμμετέχοντας στην Hellenic Seaplanes, η οποία περιμένει ...πέντε χρόνια να πάρει την έγκριση για να ξεκινήσει δρομολόγια.

Οι επιχειρήσεις γεννιούνται, μεγαλώνουν και κάποτε πεθαίνουν. Όπως άλλωστε και οι άνθρωποι..

Κ.Τ.