Πενήντα χρόνια επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών ο Απόστολος Αλεξόπουλος. Καρδιτσιώτης, που δεν ξέχασε την πατρίδα του, αλλά "πολιτογραφημένος" Θεσσαλονικιός με σημαντική επιχειρηματική δράση μέσω της "Δομοτεχνικής" και όχι μόνο, αλλά και κοινωνική προσφορά στην γενέτειρά του την Καρδίτσα. Η οικονομική κρίση του κλάδου παρέσυρε και τον ίδιο και μάλιστα άρχισαν οι πλειστηριασμοί.

Η "Δομοτεχνική" άφησε ημιτελές ένα τεράστιο συγκρότημα καταστημάτων και κατοικιών στην οδό Βασ. Ηρακλείου 45 στη Θεσσαλονίκη, που βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα με τιμή εκκίνησης 3,76 εκατ. ευρώ.

Το ημιτελές κτιριακό συγκρότημα που βγαίνει στο σφυρί έχει επιφάνεια σχεδόν 5.000 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από τρία τμήματα. Δύο οκταόροφες οικοδομές με ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα και ένα μικρότερο, διώροφο, τμήμα, μεταξύ των δύο ψηλών κτιρίων που θα στέγαζε καταστήματα.

Η οικογένεια Αλεξόπουλου δραστηριοποιείται πάντως και στον τουρισμό ελέγχοντας την αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων Domotel. Τουλάχιστον εκεί τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Χ.Μ.