Μετά την Θεσσαλία, στην Ήπειρο μεταφέρονται αύριο και μεθαύριο οι επαφές και οι διαβουλεύσεις της ηγετικής ομάδας της τράπεζας Πειραιώς με στελέχη και πελάτες του ομίλου.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χατζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου θα βρεθούν στα Ιωάννινα όπου θα δώσουν το στίγμα των αλλαγών που σηματοδοτεί η αλλαγή ηγεσίας μετά την εποχή Σάλλα.

Η τράπεζα Πειραιώς αλλάζει με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα. Μετά την αντικατάσταση μέρους του στελεχιακού δυναμικού στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια, οι κρίσεις του «αξιόμαχου» μεταφέρονται στο μεσαίο στελεχιακό δυναμικό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκονται υπό αξιολόγηση και οι περιφερειακοί διευθυντές. Θα ακολουθήσουν αλλαγές στο οργανόγραμμα, με τις διοικητικές περιφέρειες να αλλάζουν δομή ώστε να μπορούν να υπηρετήσουν το νέο οργανωτικό μοντέλο και τις ανάγκες που αυτό έρχεται να καλύψει.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει πολλούς λόγους να αφήσει πίσω της το παρελθόν. Οι καιροί ου μενετοί. Θα εστιάσει στον πελάτη λειτουργώντας πελατοκεντρικά, επιχειρώντας να κατανοήσει επακριβώς τις ανάγκες του, προσφέροντας πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις.

Ο Χρήστος Μεγάλου κατά την ομιλία του στη Λάρισα ήταν σαφής: «Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες αυτών που παράγουν και επιχειρούν ή θέλουν να επενδύσουν δεν περιορίζονται στην χρηματοδότηση αν και αυτή παραμένει στο κέντρο κάθε δραστηριότητας. Οι ανάγκες τους είναι σύνθετες ώστε κάθε απόφαση, κάθε βήμα να έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία. Γι’ αυτό η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας».

Το μέλλον θα δείξει…

Κώστας Τόλης