«Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε έργο που ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης για τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου του Καφηρέα στην Εύβοια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και στα Άγραφα ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζει τις αντιδράσεις για ανάλογη αιολική επένδυση στην περιοχή.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για το ποιο θα πιστωθεί ένα μεγάλο έργο ή μια μεγάλη επένδυση είναι αστεία, αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο που απαιτείται για να υλοποιηθούν. Για παράδειγμα, για το αιολικό του Καφηρέα χρειάστηκαν 14 χρόνια.

Δεν προσφέρεται, λοιπόν, για πανηγυρισμούς από κανέναν. Ιδίως απ’ όσους υποστήριξαν αν δεν υποδαύλισαν τις αντιδράσεις στα αιολικά πάρκα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθυνόμενος στο αιολικό πάρκο Καφηρέας της Enel στην Εύβοια, προκειμένου να το εγκαινιάσει πέρασε από το δάσος Καστανόλογγου. Το δάσος αυτό που περιλαμβάνει υπεραιωνόβιες καστανιές, αναδασώνεται από τη θυγατρική της ιταλικής εταιρείας σε μια έκταση 640 στρεμμάτων από το σύνολο 1.000 στρεμμάτων, στην κορυφή και στις πλευρές του όρους Οχη.

Θα πρέπει  να σημειώσουμε πως οι άγριες καστανιές είχαν αρχίσει να μειώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της λαθραίας υλοτομίας αλλά και εξαιτίας της εκτεταμένης κτηνοτροφίας.

Πλέον, ο Καστανόλογγος αναβιώνει με προστατευμένη μεταφύτευση καστανιών της περιοχής και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αποτελεί απτό παράδειγμα συνύπαρξης των επενδύσεων που προάγουν την εξέλιξη και ταυτόχρονα όχι μόνον δεν πληγώνουν, αλλά αντίθετα προστατεύουν την περιοχή.

Δήκτης