Επιπλέον 16 εκατ. ευρώ σκοπεύει να ξοδέψει η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) για την καταγραφή της διακίνησης των έντυπων ΜΜΕ, εφημερίδες και περιοδικά, μέσω barcode.

Το υπουργείο είναι μάλιστα τόσο «γαλαντόμο» που θα προμηθεύσει δωρεάν κάθε περίπτερο και μίνι μάρκετ της επικράτειας με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablets, barcode scanners) αξίας εκατοντάδων ευρώ για την καταγραφή της πώλησης κάθε εφημερίδας και περιοδικού.

Σχεδόν 10.000 tablets και άλλα τόσα scanners θα διανεμηθούν, ενώ επιπλέον οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν και το λειτουργικό κόστος των περίπου 10.300 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, μέσω των οποίων θα ενημερώνεται το κεντρικό σύστημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής του ΟΠΑ Διομήδη Σπινέλλη, η Ελλάδα θα είναι πιθανώς η μόνη χώρα στον πλανήτη που θα διαθέτει σύστημα κεντρικής καταγραφής των πωλήσεων των έντυπων ΜΜΕ.

Ως γνωστόν οι εφημερίδες κυκλοφοριακά πάνε κατά διαόλου και κάθε μέρα πουλάνε ολοένα και λιγότερα φύλλα με προδιαγεγραμμένο το τέλος τους. Ο barcode τις μάρανε ...

Χ.Ψ.