Ωραίοι εκεί στο bankingnews.gr. Είχαν την πληροφορία ότι ο Γερμανός επενδυτής Muler που αγόρασε το 9,65% της MIG το οποίο πούλησαν οι Άραβες του Dubai, εκπροσωπεί στην πραγματικότητα Έλληνα ιδιοκτήτη εταιρείας αλουμινίου αλλά δεν είχαν το όνομα του αλουμινά. Μη έχοντας άλλη επιλογή άρχισαν να κάνουν υποθέσεις και παίζοντας την κολοκυθιά έφτασαν μέχρι τον Γιάννη Καντώνια της Exalco (Βιοκαρπέτ) στη Λάρισα. Άκρη όμως δεν έβγαλαν. Ιδού το σχετικό άρθρο:

“Ο Γερμανός Muler με 9,65% στην MIG μετά την αποχώρηση του Dubai…τελικά δεν είναι και τόσο Γερμανός…. 

Οκ….είναι Γερμανός υπό την αυστηρή έννοια του όρου αλλά ο Muler δεν εκπροσωπεί γερμανούς επενδυτές αλλά….έλληνες.

Το όνομα Muler είναι κοινότυπο, είναι όπως λέμε Παπαδόπουλος στην Ελλάδα. 

Τελικά αφού ο Muler δεν εκπροσωπεί γερμανούς επενδυτές…πους εκπροσωπεί; 

Το πρώτο στοιχείο που διερευνήσαμε είναι εάν αυτός ο επενδυτής που απέκτησε το 9,65% της MIG έχει φιλικές ή εχθρικές διαθέσεις προς την διοίκηση και τα σχέδια της MIG. 

Η απάντηση είναι ότι έχει φιλικές διαθέσεις. 

Ο επενδυτής και όχι επενδυτές είναι έλληνας. 

Ο έλληνας επενδυτής τοποθετήθηκε στην MIG με στόχο χρηματιστηριακό, δηλαδή έχει τοποθετηθεί για να πάρει χρηματιστηριακές υπεραξίες.

Καλά όλα αυτά αλλά ποιος είναι; 

Στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι είναι ο Δασκαλόπουλος ο οποίος είναι γνωστός για τα μεγάλα επιχειρηματικά του σχέδια αλλά αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε. 

Με βάση νεότερες πληροφορίες ο έλληνας είναι τελικά ιδιοκτήτης εταιρίας Αλουμινίου 

Ποιας εταιρίας; 

Ποιες είναι ή ήταν οι εταιρίες αλουμινίου; 

-ALCO HELLAS (Θεόδωρος Τζώρτζης και Angel Ξενοδοχειακή)

Η ALCO του Τζώρτζη έχει παρελθόν σε χρηματιστηριακά παιχνίδια και τώρα είναι εκτός διαπραγμάτευσης

-Αλουμύλ Μυλωνάς (Μυλωνάς Γεώργιος)

-Βιοκαρπέτ (Καντώνιας Ιωάννης)

-Τζιρακιάν Προφίλ (Τζιρακιάν Αρις).

Εάν θέλαμε να αναζητήσουμε τον έλληνα επενδυτή θα τον αναζητούσαμε μεταξύ αυτών των ιδιοκτητών εταιριών αλουμινίου. 

Θετικές οι προοπτικές της MIG 

Η MIG έχοντας διοικητική δομή στηριζόμενη σε στελέχη του ομίλου εμφανίζει θετικές προοπτικές γιατί όπως απέδειξε και η περίπτωση του Υγεία…υπάρχει σημαντική αξία στις εταιρίες του ομίλου. 

Να σημειωθεί δε…ότι τελευταία η μετοχή της MIG έδειχνε καλή συμπεριφορά κυρίως γιατί προσπαθούσε η μετοχή να κλείσει το τεράστιο χάσμα αποτίμησης με τις θυγατρικές.

Η χρηματιστηριακή αξία των θυγατρικών και συμμετοχών π.χ. Υγεία, Attica Group κ.α. είναι πολλαπλάσια της χρηματιστηριακής αξίας της MIG οπότε κάποιοι έπαιξαν το σενάριο ότι αφού αυξάνεται η αξία των συμμετοχών θα αυξηθεί και η αξία της μητρικής MIG.

To bankingnews ίσως είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που ασχολείται τόσο συστηματικά με την MIG από το 2006 και έκτοτε την περίοδο των μεγάλων υποαξιών συνεχίζαμε να ασχολούμαστε με τον όμιλο δημοσιογραφικά όχι μόνο λόγω του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και του γεγονότος ότι οι εταιρίες του ομίλου MIG έχουν πραγματική αξία. 

To βέβαιο είναι ότι η χρηματιστηριακή αξία της MIG δεν μπορεί να είναι στα 142 εκατ.” 

Κ.Τ.