Ο θεσσαλός των αιθέρων και οι φουρτούνες της Emirates

Ο θεσσαλός των αιθέρων και οι φουρτούνες της Emirates

Ίσως περισσότερο από ποτέ είχε ανάγκη τις διακοπές στην πατρίδα αυτό το καλοκαίρι ο Νίκος Λέφας. Τρικαλινός πιλότος της κολοσσιαίας αεροπορικής Emirates Airlines που εδρεύει στο Ντουμπάϊ, ένας από τους πλέον έμπειρους του είδους με ατελείωτες ώρες πτήσης στο τιμόνι ενός μπόϊνγκ 777.

Τον βρήκαμε να πίνει τον καφέ του στα Τρίκαλα, στο “Libro”, παρέα με έναν παλιό του φίλο, και να αντλεί δυνάμεις από την πατρίδα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. 

Μαύρα και άραχλα τα νέα των αιθέρων, με την πανδημία να οδηγεί τον αεροπορικό κλάδο στα πρόθυρα της συντριβής. Οι πτήσεις ελάχιστες, δουλειά δεν υπάρχει πια για όλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Emirates απέλυσε το 20% προσωπικού της και κάλεσε τους υπόλοιπους να μείνουν με μείωση αποδοχών 50%.

Ο Νίκος δέχτηκε. “Δεν υπάρχει εναλλακτική για έναν πιλότο” μας λέει, “το πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη είναι το ίδιο, ενώ κάποιες εταιρείες δεν άντεξαν και έβαλαν ήδη λουκέτο”.

Ο Νίκος Λέφας, που πιτσιρικάς σκούπιζε τα τραπέζια στο ψητοπωλείο του πατέρα του στην οδό Βύρωνος, βρίσκεται στο Ντουμπάϊ από τον 2006 με “μεταγραφή” από την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Στα 57 του χρόνια η ζωή τον έκανε αισιόδοξο και ρεαλιστή: “Η αεροπορική βιομηχανία, όπως την ξέραμε, δεν πρόκειται να επανέλθει πριν το 2024”, προβλέπει. 

Πως να τον διαψεύσεις;

Καλό καλοκαίρι, Νίκο.

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr

 

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.