Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται προχώρησαν χθες, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του Group Folli Follie οι οποίοι "βγήκαν" μπροστά υποστηρίζοντας με σθένος την εταιρεία στην οποία εργάζονται στα social media.

Η κίνηση αυτή που ως "όχημα" είχε το hashtag: #thisisfollifollie, έφερε στην επιφάνεια ένα εξαιρετικά, αλλά και σοβαρό θέμα που αφορά τις επιχειρήσεις και δεν είναι άλλο φυσικά από τον κόσμο που εργάζεται σε αυτές και πολλές φορές ιδρώνει και αγωνία περισσότερο από τους μεγαλομετόχους για το μέλλον τους. Σε αυτήν εξάλλου την παραδοχή δεν στηρίχθηκε και η διάσωση της αλυσίδα Μαρινόπουλος; Αυτό δεν συνέβη και λίγα χρόνια πριν, όταν η κρίση "χτύπησε" την πόρτα των τραπεζών και σε μια νύχτα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συγκεντρώθηκε σε τέσσερα "μαγαζιά";

Οι εργαζόμενοι ήταν και παραμένουν το βασικό εκείνο στοιχείο στο οποίο "πατούν" και αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις και το γεγονός αυτό δεν τον ξεχνούν ούτε οι ίδιοι, ούτε όμως και οι σοβαρές επιχειρήσεις.

Αναμφίβολα, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία ήδη μετρά 8 χρόνια βαριάς οικονομικής κρίσης και το ποσοστό ανεργίας να είναι σταθερά πάνω από το 20% η επιβίωση των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι το βασικό ζητούμενο το οποίο μάλιστα συνδέεται και με την συνοχή της κοινωνίας. Για αυτό λοιπόν να μην ξεχνάμε πως πίσω από τις εταιρείες και τους μεγαλομετόχους βρίσκονται άνθρωποι.

Γιάννης Διονάτος