Κυριολεκτικά, βροχή «πέφτουν» τις τελευταίες ημέρες οι αποφάσεις καταβολής επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο του 2004 (ν.3299/2014). Πολλές εξ αυτών, λαμβάνουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ δε λείπουν και αυτές, που λαμβάνουν κάμποσα εκατομμύρια.

Γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο ανακύκλωσης συσσωρευτών, θα λάβει άπαξ περί τα 6 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου.

Μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών, θα λάβει περί τις 400.000 ευρώ ως μέρος της συνολικής επιχορήγησης, η οποία θα καταβληθεί σε δόσεις.

Γιατί η πρώτη θα τα λάβει άπαξ και η δεύτερη σε δόσεις θα ρωτήσετε. Διότι η πρώτη δραστηριοποιείται στην παραμεθόριο και η δεύτερη πέριξ της Αττικής. Και σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου αναπτυξιακού (ν.4399/2016) οι επιχειρήσεις των παραμεθόριων και μειονεκτικών περιοχών μπορούν να επιτύχουν συγχώνευση των δόσεων που για τις επιχειρήσεις των άλλων περιοχών, μπορούν να φθάσουν ακόμα και τις επτά.

Στην πραγματικότητα πολλές επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον 3299/2004 και έχουν ολοκληρώσει εδώ και χρόνια τα επενδυτικά τους σχέδια, είχαν… ξεγράψει την επιχορήγηση. Και όμως, άρχισε η ροή του χρήματος.

Και σίγουρα αναπάντεχη θα πρέπει να είναι η χαρά που βρήκε γνωστή εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που της εκταμιεύθηκε το ποσό των 687.000 ευρώ. Στο ταμείο της, ωστόσο, έφθασαν 460.000 ευρώ καθώς χρωστούσε στην εφορία 227.000 ευρώ τα οποία και καταβλήθηκαν απ΄ευθείας από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οπότε, διπλό το καλό. ..Και λεφτά στο ταμείο και εξόφληση της εφορίας.

ΧΑΜ.